Kadaise įkišau baklažanus į silkę su burokėliais, ir nuo tada paprastas ir gal net pabodęs patiekalas tapo vienas mėgstamiausių.
Dažniausiai šią silkutę ruošiu šventiniam stalui ar vakarėliui.
Tie, kas yra ragavę ir nebijo majonezo, jau pasakojo, kad kelerius metus ruošia šį patiekalą Kūčioms.
Gal todėl, kad baklažanai suteikia įdomaus, beveik grybų skonio, o gal todėl, kad tai ypač greitai ir paprastai paruošiamas patiekalas.
Beje, ruošdama silkę pataluose irgi esu bandžiusi dėti sluoksnį baklažanų, buvo neblogai, bet ne tobula, todėl štai tobulas receptas.
Firminė silkutė
Reikės:
- 2 virtų burokėlių (apie 300 g);
- 700 ml konservuotų žirnelių;
- 2 vidutinio dydžio obuolių;
- 3 lengvai sūdytų silkių;
- 7–8 marinuotų agurkų;
- 1 vidutinio baklažano (apie 200–250 g);
- 200 ml majonezo;
- 100 ml natūralaus jogurto.
Gaminame
Pirmiausia išverdu burokėlius. Jiems kunkuliuojant, baklažaną supjaustau maždaug 0,5 cm dydžio kubeliais, keptuvėje įkaitinu truputį aliejaus, suberiu kubelius, nemažindama ugnies ir vis pamaišydama kepu 5–7 min., tuomet sukrečiu į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę ir palieku vėsti.
Burokėlius, agurkus ir obuolius supjaustau tokiais pat kaip baklažanų kubeliais. Nukošiu žirnelius ir nedideliais gabaliukais supjaustau išdorotą silkę.
Visus produktus sudedu į gilų indą, užpilu majonezu, jogurtu ir gerai sumaišau. Druskos niekada nededu, jos užtenka iš silkutės, bet skonio reikalas, žinoma, galima ir įberti, jei skonis pasirodys prėskas.
Tiekiu porcijomis arba salotinėje. Labai tinka su juodos ruginės duonos riekele.
Šaltinis – tinklaraštis „Kūmutės virtuvė“.
Daugiau silkės receptų rasite žemiau: