Ir vietoj įprastų sumuštinių tai tikrai daug geriau, o iškylaujant toks užkandis būtų pats tas.
Bandelės su vištiena ir sūriu
Reikės:
- pieno – 350 ml.;
- cukraus – 2 v. š.;
- sausų mielių – 14 g.;
- aliejaus – 3 v. š.;
- kvietinių miltų – ~500 g.;
- druskos – 2 a. š.;
- džiovinto raudonėlio, baziliko ar sezamo sėklų;
- kiaušinio plakinio (1 kiaušinis išplaktas su 1 v. š. pieno).
Įdarui:
- smulkintos vištienos – 500 g.;
- svogūno;
- česnako – 2-3 skilt.;
- pomidorų savose sultyse (be odelės) – 400 g (1 skardinė);
- baziliko – 1 a. š.;
- raudonėlio – 1 a. š.;
- fermentinio sūrio – 100 – 150 g.;
- druskos, pipirų.
Kaip gaminti
Pieną pašildome puode ar mikrobangų krosnelėje, tačiau neužviriname. Pienas turi būti lengvai šiltas.
Šiltą pieną sumaišome su cukrumi, mielėmis ir puse kiekio miltų. Paliekame kelias minutes, kol lengvai suputos.
Į suputojusią masę supilame aliejų ir suberiame likusius miltus kartu su druska. Minkome, kol tešla taps elastinga ir nelimpanti prie rankų. Jei reikia, beriame šiek tiek daugiau miltų.
Tešlą dedame į aliejumi išteptą dubenį, uždengiame ir kildiname šiltoje vietoje apie valandą, turi pakilti dvigubai.
Kol kyla tešla, pasiruošiame įdarą: į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus dedame smulkintą svogūną bei česnako skilteles. Kepame, kol įgaus auksinę spalvą.
Sudedame vištieną ir vis maišant kepame, kol parus, apie 5 min.
Į keptuvę supilame pomidorus savose sultyse bei visus prieskonius (baziliką, raudonėlį, druską ir pipirus). Verdame ant vidutinės ugnies apie pusvalandį, kol visas skystis išgaruos ir sutirštės. Atvėsiname.
Į atvėsintą troškinį įmaišome tarkuotą fermentinį sūrį.
Pakilusią tešlą padaliname į 16 lygių dalių ir kiekvieną dalį iškočiojame į 1 cm. storio apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo dedame po maždaug kupiną 1 v.š. įdaro, sulipdome kraštus ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardelės užspausta puse žemyn. Suformuotas bandeles kildiname dar 20 min.
Pakilusias bandeles aptepame kiaušinio plakiniu, apibarstome baziliku, raudonėliu ar sezamo sėklomis ir kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 15-20 min., kol paruduos.
Skanaus!
Šaltinis – „Sigita Cooks“