Jei iškart po šios žuvies suvalgai desertą, jauti lyg būtum suvalgęs silkės pyragaitį.
Tad geriau pasimėgauti vien silkės patiekalu ir duoti kiek laiko kitiems skanumynams, jei norisi.
Šis silkės patiekalas paprastas ir greitai paruošiamas. Beje, labai tiks ir Kūčių stalui. Jei norisi kiek grožio, tai galima ją įmantriau serviruoti, o ne tiesiog sukratyti į lėkštę.
Silkės užkandėlė
Reikės:
- 1 silkės;
- 2 bulvių;
- 2 morkų;
- 100 g grybų (galima pievagrybių);
- 1 svogūno;
- 0,5 citrinos;
- petražolių;
- saujelės mėgstamų šviežių daržovių (aš dėjau pomidorų, paprikų, burokėlių lapų);
- alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- pipirų;
- jei norite – aitriųjų paprikų padažo (aš dėjau aitriųjų paprikų ir bruknių padažo).
Kaip gaminti
Bulves, morkas supjaustyti kubeliais ir kiek apvirti. Susmulkinti svogūną, grybus ir apkepinti alyvuogių aliejuje. Į tą pačią keptuvę dėti apvirtas daržoves, viską apibarstyti druska, pipirais ir dar viską pakepinti virš vidutinės ugnies.
Jei turite silkės filė, tai tiesiog supjaustyti ją gabaliukais. Jei turite visą silkę – išvalyti ir supjaustyti vieno kąsnio gabaliukais.
Šviežias daržoves supjaustyti, apibarstyti druska, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir šiek tiek citrinos sultimis.
Dėti į lėkštę karštas bulves su morkomis, grybais, ant viršaus – silkės gabaliukus, šalia citrinos skilteles (jas galite kiek pakepinti grilyje ar keptuvėje).
Greta dėti truputį šviežių daržovių ir jei mėgstate – kelis lašelius aitriųjų paprikų padažo.
Pagardiname viską šviežiomis petražolėmis.
Šaltinis – „The kitchen I love“