Su medumi kepti obuoliai atstoja skaniausią desertą

Nė vienas ruduo neprabėga be obuolių. Renata Ničajienė siūlo pasigaminti sveikų patiekalų su šiomis rudens gėrybėmis, rašo žurnalas „Stilius“.

Keptų obuolių ir kriaušių desertas.<br>R.Ničajienės nuotr.
Keptų obuolių ir kriaušių desertas.<br>R.Ničajienės nuotr.
R.Ničajienė.
R.Ničajienė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 21, 2016, 2:23 PM, atnaujinta Oct 25, 2021, 10:57 AM

Kepti obuoliai su medumi ir cinamonu

„Obuolius dažnai kepu kaip garnyrą prie mėsos arba kaip desertą. Vietoje įprasto cukraus obuolius saldinu medumi, o pateikiu su graikišku jogurtu ir traškiais dribsniais (angl. „granola“)“, – tvirtina Renata. 

Taip kepti obuoliai ar kriaušės puikiai atstoja skaniausią desertą!

Reikės:

  • 4 didelių obuolių;
  • 4 šaukštelių medaus;
  • 1 šaukštelio cinamono;
  • 1 šaukšto aguonų.

Patiekti reikės:

  • graikiško jogurto;
  • traškių dribsnių su medumi;
  • skysto medaus.

Gaminimo eiga

Obuolius perpjaukite pusiau ir gražiai išimkite sėklas, suformuodami juose duobelę. Į kiekvieną obuolio puselę dėkite po pusę šaukštelio medaus, apibarstykite cinamonu ir aguonomis.

Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių.

Iškepusius obuolius patiekite dar karštus su graikišku jogurtu, apibarstę naminiais traškiais dribsniais su medumi.

Mėgstantys saldžiau gali papildomai pagardinti juos skystu medumi.

Receptas iš Renatos Ničajienės knygos „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.