Kepti obuoliai su medumi ir cinamonu
„Obuolius dažnai kepu kaip garnyrą prie mėsos arba kaip desertą. Vietoje įprasto cukraus obuolius saldinu medumi, o pateikiu su graikišku jogurtu ir traškiais dribsniais (angl. „granola“)“, – tvirtina Renata.
Taip kepti obuoliai ar kriaušės puikiai atstoja skaniausią desertą!
Reikės:
- 4 didelių obuolių;
- 4 šaukštelių medaus;
- 1 šaukštelio cinamono;
- 1 šaukšto aguonų.
Patiekti reikės:
- graikiško jogurto;
- traškių dribsnių su medumi;
- skysto medaus.
Gaminimo eiga
Obuolius perpjaukite pusiau ir gražiai išimkite sėklas, suformuodami juose duobelę. Į kiekvieną obuolio puselę dėkite po pusę šaukštelio medaus, apibarstykite cinamonu ir aguonomis.
Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių.
Iškepusius obuolius patiekite dar karštus su graikišku jogurtu, apibarstę naminiais traškiais dribsniais su medumi.
Mėgstantys saldžiau gali papildomai pagardinti juos skystu medumi.
Receptas iš Renatos Ničajienės knygos „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“.