Trapūs žagarėliai: nuo šiol kepsiu tik tokius

Šie žagarėliai labai trapūs, bet ir labai skanūs. Jų tešlai naudojami tik tryniai, tad baltymai pabus kelias dienas šaldytuve, o tada jau gaminsiu kitą desertą –orinukus arba macaroons.

Žagarėliai.<br>O.Kudopčenkės nuotr.
Žagarėliai.<br>O.Kudopčenkės nuotr.
Žagarėliai.<br>O.Kudopčenkės nuotr.
Žagarėliai.<br>O.Kudopčenkės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

Oct 23, 2016, 3:11 PM, atnaujinta Nov 4, 2022, 11:56 AM

Trynių žagarėliai

Reikalingi produktai:

• 5 tryniai,

• 200 g cukraus,

• 150 ml grietinėlės (30 proc. riebumo),

• 600 g kvietinių miltų,

• aliejaus kepimui.

Kaip gaminti

Kiaušinių trynius su cukrumi mediniu šaukštu sukau tol, kol ištirpo cukrus, o kiaušinių masė pasidarė puri.

Įpyliau grietinėlės ir subėriau persijotus miltus. Išminkiau tešlą, kuri nelipo nei prie rankų, nei prie kočėlo.

Iškočiojau plonai blyną, pjausčiau pasirinkta forma žagarėlius ir padariusi skylutę išnėriau.

Viriau keptuvėje pripylusi daug aliejaus iki auksinės spalvos.

Apibėriau cukraus pudra.

Šaltinis – „Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.