Purus, drėgnas biskvitinis pyragas, tinkantis kasdieniniam ir šventiniam stalui. Skoninės savybės labiausiai atsiskleidžia arbatos ar pieno draugijoje.
Pirmiausiai pasiruošiu biskvitinę tešlą.
Plaktuvu iki putų išplaku 5 kiaušinius ir 1,5 stiklinės cukraus.
Pusę plakinio pilu į kitą indą. Pirmą pusę papildau 2 v. š. kakavos miltelių ir 7-10 v. š. miltų.
Antrą pusę – 1 stikline moliūgo tarkių (tarkuotų smulkia trintuve), 1 a. š. vanilinio cukraus ir 10-14 v. š. miltų.
Miltus į abi mases maišau po vieną šaukštą, kol tešla tampa klampi, bet vis dar varvanti nuo šaukšto, todėl sunku numatyti, kiek tiksliai šaukštų reikės.
Galiausiai pasemiu 1 v. š. sodos ir labai lėta srovele ant jos pilu actą. Naudoju tik susidarančias putas, jas tolygiai paskirstau abiems masėms, lengvai permaišau ir tešlas pilu į kepimo formą.
Pirmiausiai įpilu kakavinės masės, tiek, kad plonai pasidengtų formos dugnas. Tuomet į centrą pilu moliūginės masės, po to – vėl kakavinės ir vėl moliūginės, kol baigiasi abi tešlos.
Prieš kepant mediniu pagaliuku galima pabraukyti tešlą, gausis gražūs ornamentai.
Kepu 180 C apie 45-60 min. Ar iškepė, tikrinu dantų krapštuku – pabadžius kepinį, jis turi būti sausas.
Tiekiu visiškai atvėsusį.
Patarimas – norint intensyvesnio skonio, į moliūgų tešlą galima įpilti kelis lašus romo esencijos.