Naminiai makaronai iš dviejų produktų – geltoni ir be kiaušinių

Šiuos makaronus kulinarinių knygų autorė ir maisto tinklaraštininkė Renata Ničajienė ruošia tik iš moliūgų tyrės ir miltų – viso labo dviejų sudedamųjų dalių. Šiam patiekalui kulinarė visai nenaudoja kiaušinių. Pagal šį receptą paruošite patiekalą keturiems asmenims, o užtruksite tik 40 minučių.

Moliūgų makaronai.<br>R.Ničajienės nuotr.
Moliūgų makaronai.<br>R.Ničajienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė („Lietuvos rytas“)

Oct 25, 2016, 11:52 AM, atnaujinta May 10, 2017, 6:01 AM

Tokius makaronus patogiausia gaminti naudojant specialią makaronų mašiną, nors tešlą galima iškočioti ir kočėlu, o peiliu supjaustyti norimo storio makaronus. Tačiau juos gaminkite kiek storesnius ir platesnius.

Skaniausi naminiai makaronai paruošiami su kietagrūdžių kviečių miltais, kurių galima rasti specializuotose parduotuvėse, bet jų neturint galima gaminti su paprasčiausiais kvietiniais arba speltų miltais.

Naminiai moliūgų makaronai

Reikės:

1 stiklinės nuvarvintos moliūgų tyrės;

3 stiklinių kietagrūdžių kviečių miltų.

Patiekti:

3 šaukštų lydyto sviesto;

1 saujos šviežių šalavijų lapelių;

tarkuoto kietojo sūrio.

Nuvarvintą moliūgų tyrę sumaišykite su miltais ir minkykite, kol tešla taps kieta. Jei tešla per skysta, papildomai įberkite miltų. Miltų kiekis priklauso nuo moliūgų tyrės drėgnumo.

Paruoštą makaronų tešlą iškočiokite ir supjaustykite mašina makaronams gaminti. O jei tokios neturite, iškočiokite 4 mm storio lakštą ir supjaustykite jį 1 cm storio makaronais. Kočiodami tešlą arba dirbdami su makaronų gaminimo mašina, tešlą gausiai apibarstykite miltais, kad neliptų prie rankų ir stalo.

Paruoštus makaronus apibarstykite miltais, kad jie nesuliptų, ir iš karto virkite. Jei norite, taip paruoštus makaronus galite užšaldyti.

Makaronus virkite gausiai pasūdytame vandenyje, nes į pačią makaronų tešlą druskos nededama. Šviežius makaronus virkite tik 3–4 minutes, nes tokie išverda daug greičiau. Išvirusius perkoškite ir patiekite su lydytame svieste pakepintais šalavijais. Pabarstykite tarkuoto sūrio pagal skonį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda