Obuolių pyragas su spanguolėmis ir riešutais
Reikalingi produktai
Pagrindui:
• sviestas, 150 g;
• rudasis cukrus, 2 v.š.;
• bananas, 1 vnt.;
• avižų miltai, 2 v.š.;
• kukurūzų miltai, 6 v.š.;
• avižų dribsniai, 3 v.š.;
• smulkinti kepinti žemės riešutai, apie 100 g;
• juodojo sezamo sėklos, maltos, 2 v.š.
Įdarui:
• 6-7 dideli obuoliai;
• spanguolės, 5 v. š.;
• smulkinti kepinti žemės riešutai, 80 g;
• rudasis cukrus, 2 v. š.;
• datulių sirupas, 3 v. š.;
• cinamonas, maltas, 1,5 a. š.;
• muskatas, maltas, 1 a. š.;
• aliejaus šlakelis pyrago viršui patepti (patogiausia purškiamas).
Pagrindui skirtus sviestą ir bananą susmulkinti, mediniu šaukštu sutrinti su miltais, dribsniais, cukrumi, suberti riešutus, sezamo sėklas, išminkyti. Laikyti šaldytuve, kol paruošite obuolius.
Išimti tešlą iš šaldytuvo, atsegamos apvalios kepimo formos dugne ir kraštuose pirštais suformuoti pyrago pagrindą. Ant viršaus sudėlioti pirmą sluoksnį: nuluptus ir supjaustytus obuolių griežinėlius, pabarstyti spanguolėmis, ruduoju cukrumi, cinamonu.
Dėti antrą sluoksnį obuolių, barstyti spanguoles, ant viršaus – riešutus, šiek tiek cukraus, cinamoną, muskatą, apšlakstyti datulių sirupu, papurkšti aliejumi.
Kepti orkaitėje apie 45- 50 min. 180 – 185 laipsnių C temperatūroje.
Šaltinis – „Žalia mėta“