Vištos krūtinėlė su šiltomis bulvių salotomis
Reikės:
- 300 g šviežių nedidelių bulvių;
- 1 saujos šaldytų žirnelių;
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- 2 v. š. majonezo;
- 2 vištų krūtinėlių;
- gabalėlio sviesto;
- kelių šakelių šv. čiobrelių;
- citrinos;
- druskos, juodųjų pipirų.
Gaminame
Bulves supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, kad visos būtų vienodo dydžio ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Išvirus bulvėms, sudėkite šaldytus žirnelius ir pavirkite iki minutės, kol žirneliai atsileis.
Nupilkite vandenį ir palikite atvėsti 5 minutes. Ant bulvių ir žirnelių užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, permaišykite. Sudėkite majonezą, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
Vištų krūtinėles perpjaukite išilgai. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
Keptuvėje išlydykite sviestą ir dėkite krūtinėles bei čiobrelio šakeles. Ant viršaus užtarkuokite citrinos žievelės. Kai gražiai apskrus viena pusė, apverskite – vėl užtarkuokite citrinos žievelės.
Į keptuvę išspauskite šiek tiek citrinos sulčių ir įpilkite šlakelį vandens. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 5-7 min. arba kol padažas sutirštės.
Į lėkštę dėkite bulvių salotos, vištos krūtinėlę ir apliekite susidariusiu padažu.
Juk sakiau, kad nesudėtinga – skanaus!
Šaltinis – „Oditėlės blogas“