Silkės ir džiovintų baravykų užkandis su kiaušiniu tiks ne tik pusryčiams

Populiaraus feisbuko puslapio „Valgau be sąžinės graužimo“ autorė Esta Galgatavičiūtė su „Stiliaus“ skaitytojais dalijasi sveiko maisto receptais.

Silkės ir džiovintų baravykų užkandis su be lukšto virtu kiaušiniu.<br>Nuotr. iš Facebook/Valgau be sąžinės graužimo
Silkės ir džiovintų baravykų užkandis su be lukšto virtu kiaušiniu.<br>Nuotr. iš Facebook/Valgau be sąžinės graužimo
Daugiau nuotraukų (1)

„Stilius“

Oct 27, 2016, 8:52 AM, atnaujinta Oct 25, 2021, 1:29 PM

Silkės ir džiovintų baravykų užkandis su be lukšto virtu kiaušiniu

1 porcijai reikia:

  • 1 gabalėlio mėgstamos silkės filė;
  • saujos džiovintų baravykų;
  • 1 didesnės bulvės;
  • pusės baltojo svogūno;
  • saujos mėgstamų salotų lapelių;
  • 1 kiaušinio;
  • šlakelio acto;
  • 1 arbatinio šaukštelio lydyto (ghee) sviesto kepti;
  • šlakelio aliejaus;
  • šviežių čiobrelių;
  •  laiškinių česnakų;
  • druskos (jei silkė sūri, nedėkite visai);
  • juodųjų pipirų.

Eiga:

Džiovintus baravykus užpilkite karštu vandeniu ir leiskite jiems išbrinkti.

Bulvę (neluptą) įpjaukite kuo plonesniais griežinėliais (nesupjaustykite iki galo). Pagardinkite druska, pipirais ir pašlakstykite aliejumi (čia itin praverstų purškiamas aliejus).

Pašaukite į vidutinio karštumo orkaitę 50–60 min.

Paruoškite silkę, keptuvėje svieste pakepinkite smulkintą svogūną.

Grybus nusausinkite (skysčio nenupilkite, panaudokite sriubai), sukapokite peiliu ir berkite į keptuvę kartu su svogūnais. Viską dar keletą minučių pakepkite. Pagardinkite pipirais ir čiobreliais. Jei reikia, pagardinkite druska.

Silkę sukapokite peiliu ir sumaišykite su keptais svogūnais bei grybais. Atvėsinkite šaldytuve.

Užkaiskite puodą su vandeniu ir įpilkite šlakelį acto. Kiaušinį įmuškite į nedidelį indelį (taip patogiau bus jį įleisti į vandenį). Vandeniui jau beveik užverdant sumažinkite ugnį ir atsargiai įleiskite kiaušinį iš dubenėlio tiesiai į vandenį.

Kiaušinio per daug nejudinkite, virkite apie 3–4 min., kol baltymas sutvirtės, o trynys bus dar skystas (galite patikrinti švelniai paspausdami pirštu). Išvirtą kiaušinį dėkite ant popierinio rankšluostėlio, kad sugertų vandens perteklių.

Į lėkštę dėkite salotų lapelius, iškepusią bulvę, atvėsintą silkės ir džiovintų baravykų užkandėlę (ją itin dailiai galite suformuoti pasitelkę kulinarinį žiedą) ir ant jos uždėkite be lukšto virtą kiaušinį.

Pagardinkite smulkintais laiškiniais česnakais ir juodaisiais pipirais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.