Pyragas su rūkyta lašiša ir sūriu: puiki išeitis laukiant svečių

Kai į svečius pasikviečiate svečių, geriausias sprendimas pavaišinti minią – pyragai. Juos lengva dalinti porcijomis, paprasta serviruoti, o jei prireikia – patogu pervežti.

Pyragas (tarta) su rūkyta lašiša ir keptais burokėliais<br>N.Degutienės nuotr.
Pyragas (tarta) su rūkyta lašiša ir keptais burokėliais<br>N.Degutienės nuotr.
Pyragas (tarta) su rūkyta lašiša ir keptais burokėliais<br>N.Degutienės nuotr.
Pyragas (tarta) su rūkyta lašiša ir keptais burokėliais<br>N.Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

2016-10-28 08:48, atnaujinta 2022-11-04 12:00

Man labai patinka nesaldūs kepiniai su daržovėmis, sūriais, kumpiu ar žuvimi.

Šįkart siūlau išmėginti neįprastą pyragui derinį – keptus burokėlius ir rūkytą lašišą.

Pyragą geriausia patiekite su šviežiu pesto padažu ir šviežiomis gaiviomis salotomis.

Pyragas (tarta)  su rūkyta lašiša ir keptais burokėliais

Pagrindui:

  • 250 g miltų;
  • 150 g labai šalto sviesto;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 1 kiaušinis.

Įdarui:

  • 2 iškepti (arba išvirti) burokėliai;
  • 180 g fetos sūrio;
  • 1 pakelis (140 g) minkšto tepamojo sūrelio arba 200 ml grietinėlės;
  • 100 g rūkytos lašišos;
  • 2 kiaušiniai.

Kaip gaminti

Paruoškite 24 cm tartos formą ir ją patepkite sviestu. Miltus sumaišykite su druska, suberkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir pirštų galais (arba mikseriu) greitai minkykite, kad sviestas pasidengtų miltais.

Tada įmuškite kiaušinį ir dar 1 šaukštą ledinio vandens, ir užminkykite kietą, nelimpančią prie rankų tešlą. Suformuokite iš tešlos rutulį ir įsukę į maistinę plėvelę padėkite valandai į šaldytuvą.

Išėmę iš šaldytuvo iškočiokite tešlą į ploną apskritimą, didesnį negu jūsų kepimo forma (kad užtektų ir krašteliams užlenkti). Įtieskite tešlą į tartos formą, visą pagrindą subadykite šakute, ir padėkite dar į šaldytuvą, kol kais orkaitė.

Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.

Visą tešlos pagrindą uždenkite aliuminio folija ir ant pagrindo užberkite pupų, kad neleistų kepant tešlai pakilti. Įdėkite į įkaitusią orkaitę ir kepkite 15 minučių, tada nuimkite foliją kartu su pupomis ir toliau kepkite apie 12 – 15 minučių, kol gražiai paruduos. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

Įdaras

Burokėlius supjaustykite kubeliais, fetą – taip pat panašaus dydžio kubeliais. Kiaušinius išplakite dubenyje ir sumaišykite su sūreliu, pagardinkite druska ir pipirais.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.

Ant pagrindo dėkite supjaustytus burokėlius, fetos sūrį, lašišos gabalėlius, ir ant viršaus užpilkite kiaušinių ir sūrelio mišinį. Kepkite 30 minučių.

Patiekiant pagardinkite pesto padažu, papuoškite žalumynais, ir patiekite šiltą, ką tik iškeptą, arba kambario temperatūros.

„Nidos receptai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.