Šeimos griūtis europarlamentarui nebėra katastrofa, juolab jis gali išsiversti be moteriškų rankų, nes pats ruošia sau maistą, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Gyvenimo būdas“.
Tuo labiau, kad pasirūpinti skrandžiu yra paprasta, mat V.Uspaskichas perėjo prie žaliavalgystės.
Prieš ketverius metus jis atsisakė mėsos, o prieš dvejus metus iš valgiaraščio išbraukė virtą maistą. Be to, vyras trečius metus nebevartoja alkoholio.
Europarlamentaras sakė galintis termiškai neapdorotą maistą valgyti net prieš miegą – tai neturi jokios įtakos kūno svoriui.
Kokius pusryčius jis ruošia? Sužinokite ir išbandykite.
Baltųjų pupelių ir avokadų sumuštiniai
Nuo seno lietuviai įpratę pusryčiams valgyti sumuštinius. Jeigu pritrūkote idėjų, V.USpaskichas rekomenduoja išbandyti žalius vegetariškus sumuštinius, kurie papildys jūsų valgiaraštį.
Reikės (šeimos pusryčiams):
2 skardinių baltųjų pupelių, nuplautų ir nusausintų;
2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
pusės arbatinio šaukštelio druskos;
ketvirčio arbatinio šaukštelio pipirų;
12 riekelių ruginės duonos;
1 nedidelio raudonojo svogūno, supjaustyto griežinėliais;
1 ilgavaisio agurko, supjaustyto griežinėliais;
apie 130 g daigintų ankštinių augalų;
2 avokadų išimtais kauliukais ir susmulkintų norima forma.
Dubenėlyje sutrinkite pupeles su druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi. Ant 8 riekelių užtepkite pupelių masės, uždėkite svogūno, agurko griežinėlių, daigų ir smulkintą avokadą. Galite valgyti taip arba padaryti taip, kaip dariau aš.
Turite aštuonias paruoštas riekeles, padarote keturis dvigubus sumuštinius uždėdami keturias riekeles ant kitų keturių (neapversdami).
Tuomet likusias keturias neparuoštas duonos riekeles dėkite ant dvigubų sumuštinių – gausite keturis trigubus sumuštinius. Juos perpjaukite pusiau. Štai ir turite 8 sumuštinius pusryčiams.
Sveikuolių salotos su kedrų riešutais
Prieš ruošdamas salotas V.Uspaskichas patarė ne tik kruopščiai nuplauti daržoves, bet ir sutelkti mintis į maisto ruošimą: „Tai nėra mistika, tiesiog reikia galvoti apie salotas. Neturi prisiminti, kas buvo vakar, ar svarstyti, kas bus rytoj, kam turi paskambinti ar kad reikia išskalbti drabužius. Tos mintys ne salotas veikia, o žmogų. Reikia būti čia ir dabar, vėliau tos salotos suveiks jas ruošusiam ir valgiusiam.“
Reikės:
2 agurkų;
2 pomidorų;
avokado;
ryšulėlio salotų lapų, krapų, petražolių;
šaukšto kedrų riešutų;
saujos graikinių riešut;ų
pusės citrinos sulčių;
šaltai spausto aliejaus (alyvuogių arba graikinių, kedrų riešutų);
pipirų pagal skonį.
Nulupkite agurkų ir pomidorų žieveles. Daržoves smulkiai supjaustykite. Taip pat smulkiai sukapokite petražoles, krapus, salotų lapus ir avokadą. Patartina rinktis vidutiniškai prinokusį avokadą, nes jeigu jis bus per daug minkštas, gali šiek tiek pakeisti salotų spalvą.
Būtų gerai naudoti prieš tai saulėje padžiovintus kedrų ir graikinius riešutus, tuomet juose bus išsaugoti fermentai.
Į indą sudėję daržoves ir žoles, suberkite kedrų riešutus. Pašlakstykite aliejaus ir išspaustos citrinos sulčių, išmaišykite.
Jeigu esate įpratę salotas valgyti su duona, ją galite pakeisti graikiniais riešutais. Šiuos riešutus suberkite į atskirą lėkštutę ir jais užsikąskite valgydami salotas.