Amerikietiški blynai
Reikės (puodelis – 250 ml.):
- kefyro arba pasukų – 1,5 puod.;
- kvietinių miltų – 1,5 puod.;
- cukraus – 3-4 v. š.;
- aliejaus – 4 v. š.;
- kiaušinių – 1 vnt.;
- druskos – žiupsnelis;
- sodos – 1 a. š.
Sausus produktus (miltus, cukrų, druską) sumaišome tarpusavyje.
Kefyru arba pasukomis nugesiname sodą. Pilame aliejų, įmušame kiaušinį. Viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
Į sausus produktus pilame skystų produktų mišinį. Viską gerai išmaišome.
Įkaitiname sausą keptuvę.
Į keptuvę pilame tešlos ir kepame apvalius blynelius. Juos reikia apversti tada, kai ant viršaus susidaro burbuliukai.
Iškepusius blynelius patiekiame su mėgstamu padažu, sirupu, uogiene ar džemu.