Tortas „Snickers“: rezultatas vertas pastangų

Kad atskleistų savo skonį, tortas „Snickers“ mėgsta pastovėti. Pagal šį receptą darbo, atrodytų, daug, bet rezultatas vertas pastangų.

Tortas „Snickers“.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Tortas „Snickers“.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Tortas „Snickers“.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Tortas „Snickers“.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Daugiau nuotraukų (2)

Rita (ritocreceptai.lt)

Oct 30, 2016, 9:46 AM, atnaujinta Oct 25, 2021, 1:21 PM

Tortas „Snickers“

Biskvitams reikalingi produktai:

  • 2 kiaušiniai;
  • 200 g cukraus;
  • 200 g „Rududu“;
  • 200 g grietinės (naudojau 30%);
  • 200 g miltų (originale nurodyta 330 g, man pasirodė per daug, nes tešla buvo pakankamai tiršta ir sudėjus 200 g biskvitai gavosi minkšti ir purūs, dėl to labai gerai įsigėrė šokoladas);
  • 2 a. š. kepimo miltelių (vietoje sodos ).

Grietinėlės kremui reikalingi produktai:

  • 450 g grietinėlės (35 % riebumo);
  • 2 v. š. cukraus.

Karameliniam kremui reikalingi produktai:

  • 100 g sviesto;
  • 200 g „Rududu“;
  • pora saujų kepintų ir pasūdytų žemės riešutų (naudojau sūdytus, nes į „Snickers“ šokoladą taip pat dedami sūrūs. Gavosi labai gerai!).

Šokoladiniam pertepimui ir puošimui reikalingi produktai:

  • apie 200 g juodojo šokolado;
  • 200 ml pieno.

Naudojau ir pertepimams, ir puošimui.

Sirupas

Jį naudojame pagal poreikį. Jeigu matote, kad šokoladinis pertepimas gavosi gana skystas ir puikiai sudrėkina biskvitą, jums tikrai nereikės papildomai laistyti sirupu.

Apie 100 ml virinto vandens, citrinos sulčių ir cukraus pagal skonį.

Gaminimo eiga

Biskvitui išplakame kiaušinius su cukrumi, dedame kambario temperatūros „Rududu“ ir išplakame, kad neliktų gumuliukų.

Pilame grietinę, maišome ir sijojame miltus su kepimo milteliais. Patys vertinkite tešlos tirštumą. Kaip minėjau, norma – 330 g. Man pakako 200 g, nes nemėgstu „medinių“ biskvitų.

Tešlą padaliname į 2 dalis. Vieną dalį pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir šauname į 180 C įkaitintą orkaitę. Kepame 15-20 min. Man prireikė 20 min.

Iškepus biskvitui atvėsiname. Tą patį padarome ir su likusia tešlos dalimi.

Atvėsusius biskvitus padaliname išilgai per pusę. Turėsite 4 biskvitus.

1 .Ant garų vonelės ištirpiname šokoladą. Pilame pieną ir gerai išmaišome.

2. Grietinėlę išplakame su cukrumi.

3. Kambario temperatūros sviestą ir „Rududu“ ištriname iki vientisos masės be gumuliukų, dedame riešutus ir išmaišome.

4. Pasiruošiame sirupą.

Sluoksniavimas

Dedame pirmą biskvitą, laistome sirupu, pilame šokolado ir tepame pusę grietinėlės kremo.

Dedame antrą biskvitą ant viršaus, laistome sirupu, pilame šokolado ir tepame visą karamelinį kremą su riešutais.

Dedame trečią biskvitą ir atliekame tą patį, ką ir su pirmu sluoksniu.

Ketvirtą biskvitą dedame ant viršaus. Aš buvau pasilikusi kelis šaukštus grietinėlės kremo, tai juo ir aptepiau.

Uždengiame ir dedame nakvoti į šaldytuvą. Šis tortas mėgsta pastovėti, kad atskleistų savo skonį.

Puošimui sunaudojau 3 „Snickers“ šokoladukus, saują žemės riešutų ir trupinius likusius nuo biskvitų. Aplaisčiau šokoladiniu pertepimu.

Rezultatas vertas visų Jūsų pastangų!

Skanių ir malonių akimirkų, gaminkite su meile ir gera nuotaika!

Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.