Gardu ir sveika: burokėlių salotos su keptu halumiu

Populiaraus feisbuko puslapio „Valgau be sąžinės graužimo“ autorė Esta Galgatavičiūtė su „Stiliaus“ skaitytojais dalijasi sveiko maisto receptais.

Burokėlių salotos su keptu halumiu.<br>E.Galgatavičiūtės nuotr.
Burokėlių salotos su keptu halumiu.<br>E.Galgatavičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2016, 9:39 AM, atnaujinta May 9, 2017, 9:25 PM

Burokėlių salotos su keptu halumiu

1 porcijai reikia:

didelės saujos mėgstamų salotų lapelių;

1 virto arba orkaitėje kepto burokėlio;

kelių griežinėlių halumio;

saujelės lazdynų riešutų;

1 arbatinio šaukštelio lydyto (ghee) sviesto kepti;

1 šaukšto balzaminio acto;

šlakelio lazdynų riešutų aliejaus;

šviežių čiobrelių;

juodųjų pipirų.

Eiga:

Halumio sūrio riekeles pakepkite keptuvėje svieste iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus (jeigu nepageidaujate papildomų kalorijų, tuomet kepkite be riebalų grilio keptuvėje). Atidėkite į šalį.

Burokėlius šiek tiek pasmulkinkite ir pakepkite keptuvėje su balzaminiu actu. Kepkite keletą minučių, kol actas šiek tiek nugaruos ir burokėliai pasidarys lipnūs. Pagardinkite čiobreliais.

Į lėkštę dėkite nuplautus salotų lapelius, apkeptus burokėlius ir halumį. Pagardinkite smulkintais lazdynų riešutais (dėl sodresnio skonio galite riešutus paskrudinti), juodaisiais pipirais ir aliejumi.

Pastaba: druskos siūlau visai nedėti arba įberti labai saikingai, nes halumis sūrokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?