Burokėlių salotos su keptu halumiu
1 porcijai reikia:
didelės saujos mėgstamų salotų lapelių;
1 virto arba orkaitėje kepto burokėlio;
kelių griežinėlių halumio;
saujelės lazdynų riešutų;
1 arbatinio šaukštelio lydyto (ghee) sviesto kepti;
1 šaukšto balzaminio acto;
šlakelio lazdynų riešutų aliejaus;
šviežių čiobrelių;
juodųjų pipirų.
Eiga:
Halumio sūrio riekeles pakepkite keptuvėje svieste iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus (jeigu nepageidaujate papildomų kalorijų, tuomet kepkite be riebalų grilio keptuvėje). Atidėkite į šalį.
Burokėlius šiek tiek pasmulkinkite ir pakepkite keptuvėje su balzaminiu actu. Kepkite keletą minučių, kol actas šiek tiek nugaruos ir burokėliai pasidarys lipnūs. Pagardinkite čiobreliais.
Į lėkštę dėkite nuplautus salotų lapelius, apkeptus burokėlius ir halumį. Pagardinkite smulkintais lazdynų riešutais (dėl sodresnio skonio galite riešutus paskrudinti), juodaisiais pipirais ir aliejumi.
Pastaba: druskos siūlau visai nedėti arba įberti labai saikingai, nes halumis sūrokas.