Šokoladinis varškės pyragas su avietėmis

Už receptą dėkojame skaitytojai Livijai Puodžiūnaitei.

Varškės pyragas su avietėmis.<br>L.Puodžiūnaitės nuotr.
Varškės pyragas su avietėmis.<br>L.Puodžiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2016, 1:37 PM, atnaujinta Nov 10, 2021, 9:38 AM

Varškės pyragas su avietėmis

Tešlai:

  • 170 g kvietinių miltų;
  • 30 g kakavos miltelių;
  • pusės a.š kepimo miltelių;
  • 130 g kambario temperatūros sviesto;
  • 80 g cukraus pudros;
  • 1 a.š vanilės esensijos.

Įdarui:

  • 1 kg „President“ varškės masės kibirėlyje (mėlynas kibirėlis, kuriame masė nepasaldinta);
  • 2 didelių kiaušinių;
  • 35 g bulvių krakmolo;
  • 170 g cukraus pudros (galima ir daugiau, priklausomai nuo norimo saldumo);
  • 1 puodelis šviežių aviečių (tinka ir šaldytos).

Tešlai visus produktus sumaišyti ir trinti tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Pusę trupinių kiekio supilti į 23 arba 24 cm skersmens kepimo formą, išteptą sviestu arba įtiestą kepimo popieriumi, kitą pusę atidėti į šalį. Tolygiai paskirstyti ir kepti 180 ° C 15 – 18 min.

Įdarui visi produktai turi būti kambario temperatūros. Visus ingredientus, išskyrus avietes, gerai išplakti, bet per ilgai neplakti, nes kepimo metu pyragas gali staigiai išsipūsti, o pravėrus orkaitės duris – suzmegti.

Sudėti varškės masę ant iškepusio pyrago pagrindo, sudėti ant viršaus avietes, jas kiek paspausti, kad įlįstų giliau į masę bei apibarstyti likusiais trupiniais ir kepti 175 ° C apie 60 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?