Varškės pyragas su avietėmis
Tešlai:
- 170 g kvietinių miltų;
- 30 g kakavos miltelių;
- pusės a.š kepimo miltelių;
- 130 g kambario temperatūros sviesto;
- 80 g cukraus pudros;
- 1 a.š vanilės esensijos.
Įdarui:
- 1 kg „President“ varškės masės kibirėlyje (mėlynas kibirėlis, kuriame masė nepasaldinta);
- 2 didelių kiaušinių;
- 35 g bulvių krakmolo;
- 170 g cukraus pudros (galima ir daugiau, priklausomai nuo norimo saldumo);
- 1 puodelis šviežių aviečių (tinka ir šaldytos).
Tešlai visus produktus sumaišyti ir trinti tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Pusę trupinių kiekio supilti į 23 arba 24 cm skersmens kepimo formą, išteptą sviestu arba įtiestą kepimo popieriumi, kitą pusę atidėti į šalį. Tolygiai paskirstyti ir kepti 180 ° C 15 – 18 min.
Įdarui visi produktai turi būti kambario temperatūros. Visus ingredientus, išskyrus avietes, gerai išplakti, bet per ilgai neplakti, nes kepimo metu pyragas gali staigiai išsipūsti, o pravėrus orkaitės duris – suzmegti.
Sudėti varškės masę ant iškepusio pyrago pagrindo, sudėti ant viršaus avietes, jas kiek paspausti, kad įlįstų giliau į masę bei apibarstyti likusiais trupiniais ir kepti 175 ° C apie 60 min.