Kepti druskoje tinka tik išvalyta visa žuvis, su galva ir uodega, jos prieš kepant nereikia supjaustyti ar įpjauti šonų.
Į žuvies vidų galite įdėti citrinos, prieskoninių žolių, o pačios žuvies sūdyti nereikia.
Naudokite stambių kristalų druską. Kepant iš jos susidarys sandarus kiautas, neleisiantis žuviai išdžiūti.
Taip iškeptą žuvį patiekite ant stalo ir sužavėkite svečius atsargiai pramušdami druskos kiautą.
Šis receptas – iš Nidos Degutienės knygos „Žuvis pasaulio virtuvėse“.
Druskoje kepta žuvis
Reikalingi produktai (4 asmenims):
- 4 baltos jūrinės žuvys, išvalytos (kiekviena apie 400 g);
- 1 kg rupios druskos;
- 2 kiaušinių baltymai.
Gaminame
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Žuvis nuplaukite ir gerai nusausinkite. Druską sumaišykite su kiaušinių baltymais – gausite masę, panašią į šlapią smėlį. Puse druskos išklokite kepimo skardą (arba 4 atskirus kepimo indus), ant druskos paguldykite žuvis ir apdėkite likusia druska, delnais prispauskite ją prie žuvies. Pašaukite į orkaitę 20 minučių.
Ištraukę iš orkaitės peilio kotu pastuksenkite į druskos kevalą ir atsargiai jį nulupkite. Atitraukite žuvies odą, peiliu atsargiai išpjaukite žuvies filė.