Saldus aitriųjų paprikų džemas
Reikės:
- 320 g raudonųjų saldžiųjų paprikų, išvalytų ir supjaustytų didokais gabalais;
- 80 g raudonųjų aitriųjų paprikų, išvalytų ir supjaustytų didokais gabalais;
- 2 labai aitrūs pipirai (bird eye) – arba pagal skonį;
- žiupsnis druskos;
- 2 šaukšteliai raudonosios paprikos miltelių;
- 150 g cukraus;
- 40 ml raudonojo vyno;
- 2 šaukštai balzaminio acto.
Kaip gaminti
Saldžiąsias paprikas ir aitriuosius pipirus sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Supilkite ją į puodą, įberkite druskos, raudonosios paprikos, cukraus, supilkite vyną ir balzaminį actą.
Virkite ant vidutinės ugnies atidengtame puode apie 15-20 min., kol džemas sutirštės, dalis jo nugaruos. Supilstykite karštą džemą į įkaitintus ir sterilizuotus stiklainėlius.
Šaltinis – „Nidos receptai“