Nekeptas meduolių ir bananų tortas
Reikės:
• 500 g meduolių,
• 500 ml grietinės,
• 4 bananai,
• 1 pakelis grietinėlės skonio želės (arba 20 g želatinos) ir cukraus.
Grietinėlės skonio želę paruošiau taip, kaip nurodyta ant pakuotės (vandens pyliau 200 ml). Vietoj želės galite naudoti 20 g želatinos, brinkintos vandenyje.
Atvėsintą želę supyliau į grietinę, pagardinau cukrumi (cukraus dėjau minimaliai, nes meduoliai saldūs).
Sutrupinau meduolius, dalį jų sudėjau į torto formelę.
Ant viršaus pyliau grietinės masę ir dėjau griežinėliais pjaustytus bananus.
Ant bananų vėl dėjau trupintus meduolius, grietinę ir t.t.
Viršutinį sluoksnį baigiau trupintais meduoliais.
Kadangi buvau pasidariusi kelių spalvų želės, ją panaudojau ir tortukui papuošti.
Paruoštą tortą pastačiau kelioms valandoms į šaldytuvą.
Skanaus!
Šaltinis – „Gamink su Audrone“.