Obuoliais įdaryta višta: po traškia odele – sultinga mėsa

Kai lauke apsiniaukę, drėgna ir niūru, namie  ruošiami pietūs, kepami pyragai tikrai praskaidrina nuotaiką – tuomet pasidaro taip jauku ir gera.

Obuoliais įdaryta kepta višta.<br>A.Zemenskienės (Facebook/Gamink su Audrone) nuotr.
Obuoliais įdaryta kepta višta.<br>A.Zemenskienės (Facebook/Gamink su Audrone) nuotr.
Obuoliais įdaryta kepta višta.<br>A.Zemenskienės (Facebook/Gamink su Audrone) nuotr.
Obuoliais įdaryta kepta višta.<br>A.Zemenskienės (Facebook/Gamink su Audrone) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“

Nov 12, 2016, 11:13 AM, atnaujinta Nov 8, 2022, 11:02 AM

Su šeima pietums nutarėme išsikepti vištą, įdarytą obuoliais.

Oho, kaip pakvipo namučiai ir kokie skanūs buvo pietūs.

Obuoliais įdaryta kepta višta

Reikės:

  • vištos (svėrė 2 kg),
  • česnakų,
  • pipirų,
  • druskos,
  • vištienos prieskonių,
  • majonezo,
  • taip pat reikės kelių obuolių ir bulvių.

Kaip gaminti

Vištą įtryniau česnakais, visais išvardytais prieskoniais, majonezu ir uždengusi palikau marinuotis 3 val. (galima nakčiai).

Bulvėse padariau įpjovų, jas patepiau aliejumi ir pagardinau druska, prieskoniais.

Prieš dėdama į kepimo skardą vištą dar sykį patepiau majonezu.

Ant skardos, užtiestos kepimo popieriumi, padėjau vištą, į jos vidų sudėjau obuolius, šalia sudėjau bulves ir pašoviau orkaitėn kepti 200 laipsnių temperatūroje 1,5 val.

Višta gerai iškepė, odelė traški, žodžiu, puikūs pietūs.

Šaltinis – „Gamink su Audrone“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.