Su šeima pietums nutarėme išsikepti vištą, įdarytą obuoliais.
Oho, kaip pakvipo namučiai ir kokie skanūs buvo pietūs.
Obuoliais įdaryta kepta višta
Reikės:
- vištos (svėrė 2 kg),
- česnakų,
- pipirų,
- druskos,
- vištienos prieskonių,
- majonezo,
- taip pat reikės kelių obuolių ir bulvių.
Kaip gaminti
Vištą įtryniau česnakais, visais išvardytais prieskoniais, majonezu ir uždengusi palikau marinuotis 3 val. (galima nakčiai).
Bulvėse padariau įpjovų, jas patepiau aliejumi ir pagardinau druska, prieskoniais.
Prieš dėdama į kepimo skardą vištą dar sykį patepiau majonezu.
Ant skardos, užtiestos kepimo popieriumi, padėjau vištą, į jos vidų sudėjau obuolius, šalia sudėjau bulves ir pašoviau orkaitėn kepti 200 laipsnių temperatūroje 1,5 val.
Višta gerai iškepė, odelė traški, žodžiu, puikūs pietūs.
Šaltinis – „Gamink su Audrone“.