Morkų pyragą kepdavau dar vaikystėje. O šokoladinis glajus ant jo – jau brazilų sugalvotas. Šios saulėtos šalies žmonės morkų pyragą visada apipila juoduoju skanėstu.
Pyragas dar skiriasi tuo, kad brazilai morkas ne tarkuoja, o smulkina daržovių, vaisių kokteiline. Jei neturite, galite sutarkuoti ir tarka ar trintuvu.
Kai pjauni šį ryškiai geltoną, oranžinį pyragą, atrodo, raikai pačią saulę.
Receptas labai paprastas, o desertas – nepaprastai skanus.
Braziliškas morkų pyragas
Ko gi reikės:
- 3 vidutinio dydžio morkų;
- 3 kiaušinių;
- 3/4 puodelio augalinio aliejaus;
- 2 puodelių miltų;
- 1,5 puodelio cukraus;
- 1 valgomojo šaukšto kepimo miltelių.
Glajui reikės:
I variantas:
- 1 puodelio cukraus;
- 1 puodelio kakavos gėrimo miltelių (galite juos pakeisti keliais šaukštais tikros kakavos);
- ketvirtadalio puodelio pieno;
- 50 g sviesto.
II variantas:
- 200 g juodojo šokolado;
- 50 ml grietinėlės;
- 1 šaukšto sviesto.
Kaip gaminti
Morkas nuskusti ir susmulkinti kartu su aliejumi. Išplakti kiaušinius ir įpilti juos į morkas. Į kitą indą suberti miltus, cukrų, kepimo miltelius bei išmaišyti. Į sausą mišinį pilame morkų tyrę. Viską išmaišyti.
Ištepti skardą, supilti tešlą ir kepti 170 C apie 40 minučių. Mediniu smeigtuku dar patikrinti, ar iškepęs. Pyragą atvėsinti.
Šokoladinį glajų galima paruošti dvejopai. Kiekvienu nurodytu variantu visus produktus sudėti ir kaitinti ant labai silpnos ugnies nuolat maišant, kad neprisviltų.
Kai masė tampa vientisa – nuimame, porą minučių palaikome ir pilame ant atvėsusio morkų pyrago.
Šaltinis – „The kitchen I love“