Makaronų, brokolių ir lašišos apkepas
4 porcijoms reikės:
- 350-400 g makaronų;
- 400 g brokolio;
- 400 g šviežios lašišos (galite naudoti ir kitą žuvį);
- citrinų sulčių;
- 200 g grietinės (ar grietinėlės) ;
- 2 kiaušinių;
- 100 g tarkuoto sūrio;
- krapų, druskos, pipirų.
Gaminimo eiga
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės, nupilti vandenį ir gerai nuvarvinti.
Lašišą nuplauti, nusausinti, supjaustyti nedideliais gabalėliais, apšlakstyti citrinų sultimis, padruskinti ir papipirinti.
Brokolį suskirstyti žiedynais, pavirti 5 min. pasūdytame vandenyje, nuvarvinti.
Grietinę išplakti su kiaušiniais, įberti druskos, pipirų ir smulkintų krapų.
Į kepimo formą sudėti makaronus, ant jų – lašišą ir brokolius, užpilti grietinės-kiaušinių plakiniu, pabarstyti tarkuotu sūriu.
Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 25-30 min.
Skanaus!