Tobulas palydovas jaukiems pasisėdėjimams prie puodelio kavos ar arbatos. O skanaujamas su puodeliu pieno, primins vaikystę.
Gaminkite su meile ir gera nuotaika, skanaus!
Trupininis pyragas su obuoliene
Tešlai:
- 200 g sviesto;
- 2 kiaušiniai;
- 400 g miltų;
- 4 v. š. cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- 1 a. š. kepimo miltelių.
Pertepimui:
- 500 g naminės obuolienės;
- 1 v. š. sviesto;
- pusės a. š. cinamono;
- 1-2 a. š. krakmolo.
Kaip gaminti
Tešlai skirtus produktus dedame į dubenį ir užminkome tešlą. Sviestą tarkuokite burokų tarka. Gautą masę padalinkite į 2 dalis. Vieną dalį palikite šiek tiek didesnę už kitą. Didesnė tešlos dalis bus skirta apatiniam sluoksniui.
Tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame valandai į šaldytuvą. Tešlą atšaldyti yra būtina. Netingėkite palaukti ir tai padaryti.
Į obuolienę dedame sviesto, cinamono ir statome ant viryklės. Jeigu obuoliene yra skystoka, dedame 1-2 a. š. krakmolo.
Mano naudotas kepimo indas 32 x 24 cm. Prieš kepant pasirinktą indą išklokite kepimo popieriumi.
Imkite didesnę dalį sustingusios tešlos ir tarkuokite į kepimo indą, vienodai ją paskleiskite.
Sutarkavus pusę tešlos, uždėkite sluoksnį obuolienės. Ant viršaus sutarkuokite likusią dalį tešlos.
Kepkite iki 180 * C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. Atvėsintą pyragą apibarstykite cukraus pudra.