Šie čeburekai patiko visiems, kas jų paragavo. Dukra išsinešė jų į mokyklą draugėms pavaišinti. Paskambinusi iš mokyklos ji perdavė didelį ačiū nuo draugių, kurios sakė, kad čeburekai yra „Sehr lecker!“ (išvertus iš vokiečių kalbos – labai skanūs).
Mergaitės paprašė, kad dukters gimtadieniui irgi tokius iškepčiau. Na va, vienas gimtadienio patiekalas jau suplanuotas.
Čeburekai iš tešlos su varške
Iš nurodyto kiekio išeis 10 vienetų
Tešlai reikės:
- 250 g kreminės varškės be priedų;
- 1 kiaušinio;
- 100 ml vandens;
- 1 a. š. cukraus (nubraukto) ;
- 0,5 a. š. druskos;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 500-530 g miltų (gali būti, kad miltų reikės mažiau ar daugiau – tai priklauso nuo varškės drėgnumo ).
Įdarui reikės:
- 250 g kiaulienos faršo;
- 300 g kalakutienos faršo;
- 1 svogūno;
- 1 kiaušinio;
- 3 v. š. grietinės;
- 2-3 v. š. sultinio;
- druskos, pipirų, saldžiosios paprikos miltelių;
- smulkintų krapų.
Taip pat reikės aliejaus čeburekams kepti ir miltų pabarstyti.
Kaip gaminti
Pirmiausia pasiruoškite įdarą. Į faršą įmuškite kiaušinį, berkite prieskonius, įtarkuokite svogūną, įmaišykite grietinę ir smulkintus krapus.
Tešlos paruošimas. Varškę išsukite su kiaušiniu, druska, cukrumi ir kepimo milteliais, pilkite vandenį, išmaišykite ir berkite persijotus miltus, suminkykite tešlą.
Po to padalinkite ją į 10 vienodų dalių, iškočiokite paplotėlius, dėkite įdarą, užlenkite, kraštus suspauskite šakute ir kepkite aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“