Yra gausybė šio vištienos troškinio receptų. Bet visada geriausia pasigaminti pagal save.
Pati mėgstu gaminti su nemažai daržovių, troškinant grietinėlės ir kokosų pieno padaže. Tačiau padažą galima daryti ir vien tik iš grietinėlės ar vien tik iš kokosų pieno, maišyti su pomidorų tyre ir taip toliau.
Jį galima valgyti su ryžiais, bulvėmis, rytietiška duonele ar tiesiog vieną. Pati valgau su duonos skrebučiu.
Vištienos troškinys su kario prieskoniais
Ko gi reikės (4 asmenims):
- 500 g vištos krūtinėlės;
- 200 g morkų;
- 200 g moliūgo;
- 200 g paprikos;
- 100 g saliero stiebo;
- 100 g svogūnų;
- poros skiltelių česnakų;
- 100 g žaliųjų žirnelių (gali būti šaldyti);
- 50 g graikinių riešutų;
- 100 ml neriebios grietinėlės;
- 100 ml kokosų pieno;
- 100 ml vandens;
- aliejaus;
- kario prieskonių;
- kumino;
- aitriųjų pipirų pagal norimą aštrumą;
- druskos;
- šviežių petražolių, kalendros.
Kaip gaminti
Vištieną supjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais, trumpai apkepinti gerai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus (apie 2-3 min).
Išimti ir toje pačioje keptuvėje trumpai apkepinti supjaustytas daržoves. Viską sudėti į puodą ar gilią keptuvę. Supilti vandenį, grietinėlę, kokosų pieną, suberti graikiškus riešutus, druską, prieskonius ir troškinti apie 20 min.
Padažas turi būti tirštas, jei per skystas – dar patroškinkite, kol sutirštės (kas mėgsta gali tirštinti krakmolu ar miltais, pati tokių variantų nenaudoju). Jei padažo per mažai – dar pilkite vandens ir patroškinkite kelias minutes.
Baigus virti – apibarstyti smulkintomis petražolėmis ir kalendra.
Šaltinis – „The kitchen I love“