Ko jiems reikia, tai tik kakavos ir kondensuoto pieno. Dar reiktų šokoladinių pabarstukų.
Pati nesu didelė jų mėgėja, tai sėkmingai apvolioju saldainius karčioje kakavoje. Kaip tikrus triufelius. Ir beje, dėl tos kakavos jie nėra tokie labai jau beprotiškai saldūs. Jie tik beprotiškai skanūs.
Skaniausi su kava, ypač juoda ir nesaldinta. Vieno saldainio pakanka, kad diena gražesnė būtų.
Man visada saldainių išeina apie 15 vienetų, gal kartais keliais mažiau. Tokio kiekio užtenka ilgam. Arba neilgam, bet už tai pavaišinu gerus žmones. Patinka jie beveik visiems.
Nes, jie iš kondensuoto pieno! Kas gali būti blogai?
Braziliški triufeliai „Brigadeiro“
Reikės:
- sutirštinto pieno – 1 skardinė (400 g);
- kakavos – 4-5 v. š.
- sviesto ar aliejaus – 1 v. š.
Į storadugnį puodą supilame kondensuotą pieną, suberiame kakavą ir išmaišome.
Viską kaitiname ant silpnos ugnies, kol masė šiek tiek sutirštės ir bemaišant atšoks nuo puodo sienelių. Svarbiausia neperkaitinti, kad nesusviltų.
Triufelių masę supilame į dubenį ir atvėsiname kambario temperatūroje ar šaldytuve.
Rankas pasitepame sviestu ar aliejumi, kad formuoti triufelius būtų lengviau. Tuomet iš atvėsintos masės suformuojame norimo dydžio saldainius, juos apvoliojame kakavoje. Vietoje kakavos tinka įvairūs pabarstukai, tirpintas šokoladas ir pan.
Paruoštus triufelius galima valgyti iš karto. Likusius geriausia laikyti šaldytuve, bet jie puikiai išsilaiko ir kambario temperatūroje.
Skanaus!
Šaltinis – „Sigita Cooks“