Rekordiškai greita ir labai skanu: keksas iš kefyro tešlos

Penkios minutės, ir skanėstas bus paruoštas kepti. Šis gardėsis man dar patinka ir tuo, kad jį pašovus į orkaitę, nereikia plauti gausybės indų ar prietaisų – tešla paruošiama labai lengvai ir paprastai. Pavyks net ir neturintiems daug patirties virtuvėje.

Kefyro tešlos keksas su razinomis.<br>123rf nuotr.
Kefyro tešlos keksas su razinomis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Angelė Mėlinauskienė

Nov 18, 2016, 3:52 PM, atnaujinta Nov 17, 2023, 5:08 PM

Šio pyrago tešla – su kefyru. O tokie kepiniai visada gražiai iškepa ir būna švelnios, drėgnos tekstūros ir skonio.

Kefyro tešlos keksas  

Reikalingi produktai:

  • 2 stiklinės miltų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 stiklinė kefyro;
  • 1 stiklinė cukraus;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių;
  • 100 g razinų (galima įmaišyti ir riešutų ar džiovintų smulkintų vaisių);
  • vanilės;
  • žiupsnelio druskos;
  • sviesto kepimo formai ištepti.

Kaip gaminti

Inde suplakite kiaušinius su cukrumi, įmaišykite kefyrą.

Dalimis dėkite miltus, sumaišytus su sausais produktais. Užmaišykite tešlą ir galiausiai suberkite razinas (riešutus ar kitus vaisius).

Sviestu ištepkite kepimo formą su skyle viduryje. Supilkite tešlą.

Dėkite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 45-50 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.

Iškepusį ir atvėsusį galima apibarstyti cukraus pudra, aplieti šokoladiniu ar citrininiu glajumi.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.