Šedevras iš orkaitės: nuostabiai skanus žiedinio kopūsto kepsnys

Pavadinau šį patiekalą žiedinio kopūsto kamuoliu. Pavadinimas šovė į galvą vos tik pamačius nuotrauką maisto fotografų svetainėje. Nors recepto ir nebuvo, viskas buvo pakankamai aišku, kad tuoj pat nusipirkčiau reikalingų produktų ir pagaminčiau šį šedevrą.

Žiedinio kopūsto kepsnys.<br>R.Šniolienės nuotr. (kumutesvirtuve.lt)
Žiedinio kopūsto kepsnys.<br>R.Šniolienės nuotr. (kumutesvirtuve.lt)
Žiedinio kopūsto kepsnys.<br>R.Šniolienės nuotr. (kumutesvirtuve.lt)
Žiedinio kopūsto kepsnys.<br>R.Šniolienės nuotr. (kumutesvirtuve.lt)
Daugiau nuotraukų (2)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

2016-11-18 10:59, atnaujinta 2022-11-16 15:11

Iš tiesų, manau, kad šis kepsnys bus visų ateinančių švenčių stalo puošmena. Šventiška ne tik forma ir pateikimo būdai, skonis irgi nuostabus – žiediniai kopūstai puikiai dera su paukštiena ir šaltai rūkyta šonine.

Tiesą sakant, nei garnyro nei padažo netrūko, bet turiu įtarimą, kad kepsnys puikiai derėtų su bulvių koše ir kokiu šaukštu bruknių ar šermukšnių pagardo. Bandysim.

Žiedinio kopūsto kamuoliai

Vienam kepsniui reikia:

  • 1 nedidelio žiedinio kopūsto;
  • 0,5 kg kalakutienos ar vištienos faršo;
  • 0,5 a. š. druskos;
  • 8-10 skiltelių smulkiai kapotų česnako skiltelių;
  • žiupsnio kmynų;
  • žiupsnio aitriosios paprikos;
  • 0,5 stiklinės džiūvėsėlių;
  • 100 g labai plonai pjaustytos šaltai rūkytos šoninės.

Kopūstui nupjaunu lapus ir kotą ir dedu į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu 8-10 minučių, išgriebiu į koštuvą, nulieju kuo šaltesniu vandeniu ir palieku vėsti. Tuo metu išminkau faršą su prieskoniais ir džiūvėsėliais.

Atsikerpu du didelius lakštus aliuminio folijos, sudedu juos vieną ant kito kryžiumi, į centrą dedu apvirtą kopūstą (kotu žemyn), ant viršaus – faršą, jį tolygiai paskirstau iki pat apačios. Imu šoninės juosteles ir jomis padengiu visą faršo masę. Folijos lapus pakeliu į viršų ir užspaudžiu, kad neliktų jokių tarpų.

Kamuolys keliauja į iki 180 C įkaitintą orkaitę, kepu apie 45 min., tuomet foliją atidengiu, padidinu kaitrą iki 200 C ir kepu dar apie 15 min.

Kepsnys skanus tiek karštas tiek šaltas.

Šaltinis – tinklaraštis „Kūmutės virtuvė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.