Šį patiekalą galima pagaminti vos per kelias minutes, o šauniausia yra tai, kad jam tinka viskas, ką randate šaldytuve. Svarbiausia, kad būtų pakankamai sūrio, kuris sulipdo tortilijas.
Kesadilijos (įdarytos tortilijos)
Reikės:
- tortilijų;
- tarkuoto fermentinio sūrio.
Į įdarą galima dėti kumpio arba dešros, apkepto faršo, aitriųjų ir saldžiųjų paprikų, pjaustytų kopūstų, svogūnų, pievagrybių, avokadų, konservuotų kukurūzų, pomidorų ar pomidorų padažo ir panašiai.
Į įkaitintą keptuvę pilkite šiek tiek aliejaus ir dėkite vieną tortiliją.
Ant tortilijos užbarstykite sūrio ir pageidaujamų priedų, ant jų – dar šiek tiek sūrio. Kad verčiant įdaras neiškristų, jo dėkite ne iki pat tortilijų krašto.
Ant viršaus uždėkite kitą tortiliją ir šiek tiek prispauskite. Apverskite tortilijas, kad apskrustų iš abiejų pusių, kepkite, kol sūris išsilydys.
Iškeptą kesadiliją perkelkite į lėkštę, perpjaukite į keturias ar daugiau dalių ir skanaukite.
Prie kesadilijų galima patiekti pomidorų ir paprikų salotų su svogūnais, pagaminti česnakinį ar avokadų padažą. Bet skanios ir vienos.