Kalakutienos ir pupelių sriuba
Reikės:
- 1 svogūno;
- 1 skiltelės česnako;
- 500 g kalakutienos;
- žiupsnelio grūstų aitriųjų paprikų;
- 1 a. š. džiovintų raudonėlių;
- 1 a. š. džiovintų bazilikų;
- 400 ml konservuotų smulkintų pomidorų;
- 400 ml vištienos sultinio;
- 240 g konservuotų raudonųjų pupelių;
- tarkuoto parmezano sūrio;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Į puodą įpilkite šiek tiek aliejaus, sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną. Kai suminkštės, sudėkite smulkiai pjaustytą česnako skiltelę, permaišykite ir dėkite kubeliais pjaustytą kalakutieną.
Maišydami kepkite ~7 min.
Tuomet suberkite džiovintus raudonėlius, bazilikus, supilkite konservuotus pomidorus, vištienos sultinį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir sumažinę kaitrą virkite apie 10-15 min.
Galiausiai sudėkite konservuotas pupeles, užvirkite ir išjunkite ugnį.
Prieš patiekiant, užberkite tarkuoto parmezano sūrio.
Skanaus!
Šaltinis – „Oditėlės blogas“