Jį kepu jau seniai, bet su paprasta varške, o šį kartą turėjau desertinės varškės, tad norėjau pabandyti su ja.
Tirpo burnoje, buvo be galo minkštas, o kitą dieną buvo tvirtesnis ir dar skanesnis.
Varškės ir persikų pyragas
Reikalingi produktai:
- 3 konservuotų persikų puselės,
- 2 kiaušiniai,
- 60 g cukraus (galite jo nedėti, jeigu gaminsite su desertine varške),
- 1 šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės,
- 1 šaukštelis kepimo miltelių,
- 600 g desertinės varškės (galite naudoti rikotą ar maskarponę),
- 100 ml grietinėlės,
- 60 g manų kruopų,
- sviesto formai patepti.
Kaip gaminti
Į nedidelį dubenėlį suberkite manų kruopas, užpilkite grietinėle, gerai išmaišykite ir palikite išbrinkti 10-20 minučių.
Kol brinksta manų kruopos, dideliame dubenyje muškite kiaušinius, berkite cukrų, išplakite iki baltumo. Į kaušinių plakinį įmaišykite varškę, kepimo miltelius, tarkuotą citrinos žievelę ir iš brinkintas manų kruopas, išmaišykite.
Paruoštą masę sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą (aš naudojau atsegamą torto formą) ir dėkite į orkaitę įkaitintą iki 175 C temperatūros. Kepti 20 minučių.
Po dvidešimties kepimo minučių pyragą ištraukite iš orkaitės, išdėliokite persikus ir vėl dėkite kepti, kepkite dar 30 min.
Šaltinis – „Samčio užrašai“