Skanus ir gaivus, o jį valgant neprireikė nei kavos, nei arbatos.
Nekeptas varškės tortas su želės gabaliukais
Reikės:
- 250 g sausainių,
- 100 g sviesto,
- 200 g varškės,
- 350 ml grietinės,
- 3 skirtingų spalvų želė,
- 20 g želatinos,
- cukraus,
- 100 g juodojo šokolado ir 3 v. š.pieno.
Pradžioje pasiruošiau skirtingų spalvų želė ir ją sustingdžiau.
Sausainius sutrupinau, ištirpinau sviestą ir viską kartu sumaišiau.
Sausainių masę sudėjau į apvalią formą ir gerai juos prispaudusi prie dugno, pastačiau pusvalandžiui į šaldytuvą.
Želatiną brinkinau 200 ml vėsiame virintame vandenyje apie 20 min., po to ją kaitinau, kol granulytės visiškai ištirpo.
Varškę sutryniau, grietinę gardinau cukrumi ir sumaišiau su varške taip, kad gautųsi vientisa masė (be varškės gumuliukų).
Į varškės ir grietinės masę supyliau atvėsintą želatiną, išmaišiau ir įdėjau gabaliukais pjaustytus spalvotus želė gabaliukus (aš į šią masę įdėjau dar porą šaukštų aguonų).
Iš šaldytuvo išėmiau sausainius, ant jų supyliau paruoštą varškės masę ir pastačiau stingti į šaldytuvą gerai valandai.
Jau sustingusią torto masę apliejau tirpintu juodu šokoladu ir papuošiau (šokoladą su šlakeliu pieno tirpinau garų vonelėje).
Vėl stačiau tortą į šaldytuvą 2-3 val. iki visiškai sustings.
Šaltinis – „Gamink su Audrone“.