Tai kulinarinių knygų autorės, maisto tinklaraštininkės Renatos Ničajienės receptas.
Trinta sriuba iš keptų daržovių
Reikės:
- 1 kvapiojo moliūgo;
- 2 svogūnų;
- 1 galvutės česnako;
- 2 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus;
- 1 l vištienos sultinio;
- 200 ml kokosų pieno;
- 1 ryšelio šviežių kalendrų;
- jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Kvapųjį moliūgą perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir dėkite į skardą ant kepimo popieriaus nupjautąja puse į viršų. Svogūnus perpjaukite pusiau su visais lukštais ir sudėkite šalia moliūgo nupjautomis pusėmis į viršų.
Česnako galvutės nelupkite, padėkite sveiką šalia kitų daržovių. Visas daržoves apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite druska bei maltais pipirais. Taip paruoštas daržoves valandą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol daržovės apkeps ir suminkštės.
Iškepusias daržoves trumpai palikite ataušti. Moliūgo minkštimą šaukštu lengvai išskaptuokite ir sumeskite į puodą. Iškepusius svogūnus rankomis išlukštenkite, o iškepusias česnakų skilteles išspauskite.
Vištienos sultinį pilkite į puodą ant paruoštų daržovių ir užvirkite. Užvirusį sultinį su daržovėmis gerai sutrinkite, supilkite kokosų pieną ir dar kartą užvirkite. Jei reikia, sriubą pagardinkite druska ir pipirais. Prieš patiekdami sriubą apibarstykite kapotomis šviežiomis kalendromis.