Kadangi man džiugesys sparčiausiai ateina per skrandį, toli to džiugesio ieškoti paprastai nereikia: ateini į virtuvę, atsidarai šaldytuvą, nuskenuoji visą jo turinį, dar pasižvalgai aplinkui, ir tą pačią minutę vaizduotėje ima ir išryškėja kokio skanaus projekto kontūrai.
Jei manote, kad būtent šiandien nusipelnėte saldžių pusryčių, čiupkit rūgštesnius obuolius, kurių galbūt nelabai nori valgyti jūsų vaikai, lupkite jų odelę, ir kaiskite keptuvę obuolių žiedams minkštoje lietinių blynų tešloje…
Vietoj kefyro į tešlą galite pilti pieno, tačiau tokiu atveju įberkite daugiau miltų, kad tešla gautųsi tiršta.
Obuolių žiedai tešloje
Reikalingi produktai:
- 2 kiaušiniai;
- žiupsnelis druskos;
- 1 stiklinė miltų (naudojau speltų);
- 1 šaukštelis kepimo miltelių;
- 1 stiklinė kefyro;
- 1 pakelis vanilinio cukraus arba 1 šaukštas rudojo cukraus (kiekį parinkite pagal tai, kokie rūgštūs obuoliai);
- 3-4 obuoliai,
- kepti – aliejus, kokosų aliejus arba sviestas,
- patiekti: cukraus pudra, cinamonas, jogurtas.
Kiaušinius suplakite dubenėlyje su žiupsneliu cukraus. Įmaišykite miltus kartu su kepimo milteliais, ir išsukite iki tirštos masės. Dalimis supilkite kefyrą (arba pieną, arba vandenį) ir maišykite, kol tešla bus vientisa. Jei tešla pernelyg tiršta, įpilkite truputėlį pieno arba vandens – jos konsistencija turėtų būti panaši, kaip lietinių blynelių tešla.
Obuolius nulupkite ir specialiu įrankiu arba aštriu peiliuku išpjaukite kiaurai sėklides bei kotelį. Supjaustykite obuolius maždaug 0,5 cm storio griežinėliais.
Keptuvėje įkaitinkite truputį riebalų. Pamerkite kiekvieną obuolio riekelę į tešlą ir dėkite į karštą keptuvę. Kepkite ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Patiekite pabarstę cinamonu ir cukraus pudra, su natūralaus skonio jogurtu.