12 desertų, kuriais užkariausite skirtingus Zodiako ženklus

Į svečius netrukus turėtų užsukti jūsų susižavėjimo objektas? O galbūt šiandien vakare planuojate sužavėti savo mylimąjį? Jeigu norite nustebinti patinkantį vyrą, tačiau nežinote, ką jis mėgsta ir kokį širdį pavergiantį desertą pasirinkti, jums padės žvaigždės.

Tarta su uogomis.<br>123rf nuotr.
Tarta su uogomis.<br>123rf nuotr.
Šokoladinis suflė.<br>123rf nuotr.
Šokoladinis suflė.<br>123rf nuotr.
Obuolių pyragas su cinamonu.<br>123rf nuotr.
Obuolių pyragas su cinamonu.<br>123rf nuotr.
Pyragas su vyšniomis.<br>123rf nuotr.
Pyragas su vyšniomis.<br>123rf nuotr.
Vaniliniai keksiukai.<br>123rf nuotr.
Vaniliniai keksiukai.<br>123rf nuotr.
Abrikosų ir marcipanų pyragas.<br>123rf nuotr.
Abrikosų ir marcipanų pyragas.<br>123rf nuotr.
Morkų pyragas.<br>123rf nuotr.
Morkų pyragas.<br>123rf nuotr.
Šokoladinis pyragas.<br>123rf nuotr.
Šokoladinis pyragas.<br>123rf nuotr.
Ananasų pyragas.<br>123rf nuotr.
Ananasų pyragas.<br>123rf nuotr.
Pyragas su razinomis ir riešutais.<br>123rf nuotr.
Pyragas su razinomis ir riešutais.<br>123rf nuotr.
Šokoladinis varškės pyragas.<br>123rf nuotr.
Šokoladinis varškės pyragas.<br>123rf nuotr.
Sūrio pyragas.<br>123rf nuotr.
Sūrio pyragas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

2016-11-27 09:23, atnaujinta 2017-04-17 00:56

Nebevarkite ir neklausinėkite draugių geriausių receptų. Jūsų dėmesiui – skanių ir paprastų pyragų receptai, skirti kiekvienam Zodiako ženklui.

Net ir nepatyrusias namų šeimininkes gali išgelbėti vienas slaptas ginklas – tinkamai parinkta kepimo forma. Todėl „Gerduva“ pataria, kokias kepimo formas naudoti kiekvienam pyragui, kad pasiektumėte dar geresnių rezultatų. Plačiau apie šias ir kitas formas galite paskaityti kepimo formų gide.

Šis gudrus triukas, teisingai parinktas desertas, ir susižavėjimo objektas – jūsų.

AVINAS

Šio zodiako ženklo atstovą pradžiuginsite desertu su vaisiais ar uogomis (pvz. aviečių vyniotinis, citrinų tarta, bananų ar obuolių pyragas). Taip pat desertai su medumi ar ledais.

Nors Avinai nebijo išbandyti naujų skonių, juos sužavėtų ir tradicinis šokolado fondiu su vaisiais. Avinus taip pat traukia želė ir įvairūs spalvoti desertai.

Tarta (atviras pyragas) su vaisiais ir uogomis

Reikalingi produktai

Tešlai:

50 g  cukraus;

2 kiaušiniai;

200 g kvietinių miltų;

50 g sviesto;

1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;

10 g mėgstamo skonio želė;

vaisiai ir uogos.

Kremui:

50 ml grietinėlės (35% riebumo);

50 g cukraus;

150 g trintos varškės.

Kaip gaminti

1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi.

2. Į išsuktą sviestą įmaišykite kiaušinį, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

3. Išminkykite gautą tešlą.

4. Įtieskite tešlą į kepimo formą. Svarbu iškloti dugną ir šiek tiek šonus. „Gerduva“ pataria, kad tokio tipo pyragams patogiausia naudoti apvalią kepimo formą.

5. Ant tešlos užtieskite kepimo popierių ir užpilkite žirnių, avinžirnių ar pupų. Tai reikalinga tam, kad nepakiltų tešla.

6. Kepkite 20 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Tartos įdaras (kremas)

1. Išplakite cukrų su grietinėle.

2. Įmaišykite varškę ir supilkite ant iškepto ir pravėsusio pagrindo.

3. Išdėliokite vaisius: gali būti švieži ar konservuoti, taip pat tinka uogos.

4. Ištirpinkite želė, kaip nurodyta ant pakuotės, ir supilkite ant viršaus, kad padengtų vaisius.

5. Laikykite šaldytuve apie 3-4 valandas.

JAUTIS

Jaučiai mėgsta tradicinius desertus – varškės, obuolių, maskarponės sūrio pyragus. Tuo pačiu neatsispirtų išbandyti ką nors ypač gurmaniško, pavyzdžiui pyragą su sūdyta karamele.

Tačiau Jaučio širdis visiškai suminkštėja, kai patiekiamas šokoladinis desertas: šokoladiniai suflė, šokoladiniai pyragai, tortai... Svarbu, kad šokoladas būtų kokybiškas (geras belgiškas šokoladas – tikras nokautas Jaučiui).

Jaučiai pirmenybę teikia minkštiems, daug kremo ir pertepimų turintiems arba vadinamiems „šlapiems“ šokoladiniams desertams. Venkite desertų su marcipanu – daugelis Jautukų atstums patiekalą vos pajutę jo kvapą.

Prancūziškas šokoladinis suflė

Reikalingi produktai:

3 kiaušiniai; 

100 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70% kakavos);

1 šaukštas kakavos;

3 šaukštai miltų;

1 šaukštas pieno;

0,5 puodelio cukraus;

100 g sviesto.

Kaip gaminti

1. Ištirpinkite šokoladą ir sviestą.

2. Išplakite kiaušinius su cukrumi.

3. Į kiaušinių ir cukraus plakinį įmaišykite pieną, miltus, kakavą.

4. Kai šokoladas ir sviestas pravėsta, įmaišykite juos į kiaušinių plakinį.

5. Supilkite gautą masę į kepimo formeles. Minėtame gide, kaip išsirinkti kepimo formą teigiama, kad tokiam desertui puikiai tinka stiklinis suflė kepimo indas.

6. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 min.

Šį desertą galite patiekti su ledais arba rūgščia uogiene (pasiflorų, vyšnių, spanguolių). Jaučiai kris jums po kojomis!

DVYNIAI

Dvyniai iš prigimties neatsispiria ryškioms spalvoms, žaismingumui, linksmybėms. Paprastai šio Zodiako ženklo atstovai nėra išrankūs maistui, todėl išrinkti pyragą Dvyniams – ganėtinai paprasta užduotis.

Pravartu žinoti, kad Dvyniai mėgsta egzotiškus prieskonius bei jų kvapą. Pasirinkę desertą, kuriame gausu cinamono, iškart pavergsite Dvynio širdį.

Obuolių pyragas su cinamonu

Reikalingi produktai:

250 gramų grietinės;

250 gramų sviesto;

5 kiaušiniai;

2 stiklinės miltų;

10 obuolių;

30 g cukraus;

5 arbatiniai šaukšteliai cinamono.

Kaip gaminti

1. Ištirpinkite sviestą ir palikite jį šiek tiek atvėsti.

2. Kai sviestas atvės, įmaišykite grietinę, po vieną įmuškite vieną kiaušinius ir pabaigoje – miltus.

3. Paruoštą tešlą padalinkite į dvi nevienodo dydžio dalis (1/3).

4. Iš didesnės tešlos dalies suformuokite blyną, įdėkite jį į skardą ir paskirstykite ant dugno. „Gerduva“ pataria, kad tokio tipo pyragams patogiausia naudoti apvalią kepimo formą.

5. Nulupkite ir supjaustykite obuolius, sumaišykite juos su cukrumi ir cinamonu.

6. Ant gauto pagrindo dėkite obuolius.

7. Iškočiokite likusį tešlos gabaliuką, supjaustykite plonomis juostelėmis ir dėkite ant viršaus.

8. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol paviršius paruduos.

VĖŽYS

Vėžiai labiausiai mėgsta tradicinius, neįmantrius ir neaštrius patiekalus. Šio ženklo atstovai teikia pirmenybę lengviems, gaiviems desertams.

Niekada nesuklysite, jei pasiūlysite Vėžiui ledų ar grietinėlės desertą. Taip pat juos nudžiuginsite kokosų ir bananų skoniais bei įvairiomis uogomis.

Lengvas ir gaivus pyragas su vyšniomis

Reikalingi produktai:

4 kiaušiniai;

4 šaukštai cukraus;

4 šaukštai miltų.

Kremui:

500 g grietinės (30% riebumo);

100 g cukraus;

1 pakelio želė;

  1 stiklainio vyšnių uogienės.

Kaip gaminti

Biskvito gaminimas

1. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi iki purumo.

2. Sudėkite miltus, gerai išmaišykite.

3. Iki standumo išplakite baltymus ir sudėkite į trynių masę. Atsargiai šaukštu išmaišykite tešlą. Tešla turi būti puri, nesukritusi.

4. Supilkite tešlą į kepimo formą ir paskirstykite ją tolygiai. Pagal minėtą kepimo formų gidą, tokiam pyragui labiausiai tiktų silikoninė kepimo forma.

5. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 12 – 15 min.

Kremo gaminimas 

1. Želė paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, tik ją užpilkite puse nurodyto kiekio vandens.

2. Grietinę išplakite su cukrumi.

3. Želė supilkite į grietinę su cukrumi tik tada, kai jos konsistencija bus kaip kisieliaus.

Iškepusį biskvitą perpjaukite pusiau. Vieną dalį dėkite į formą supilkite ant jos pusę paruošto kremo. Uždėkite likusią biskvito dalį ir supilkite likusią kremo dalį, apdėliokite vyšniomis.

Įdėkite pyragą kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų.

LIŪTAS

Kupini energijos Liūtai mėgsta estetiškai pateiktą maistą. Retai sutiksi šio ženklo atstovą, kuris atsisakytų pasmaližiauti gardžiai atrodančiu šokoladiniu pyragu.

Vis dėlto vasarą gimę Liūtai pirmenybę teikia lengvesniems pyragams. Ir net patys to nenujausdami yra įsimylėję vieną slaptą ingredientą – vanilę. Vanile pagardinti galite bet kurį savo mėgstamą pyragą, taip pritaikysite jį karališkam Liūto skoniui.

Vaniliniai keksiukai

Reikalingi produktai:

150 g miltų;

  150 g cukraus;

150 g minkšto sviesto;

3 kiaušiniai;

1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto;

1/2 šaukštelio kepimo miltelių.

Kaip gaminti

1. Į dubenį sudėkite sviestą, cukrų ir vanilę. Gerai išsukite, kol masė taps vientisa ir puri.

2. Į gautą masę įmuškite po vieną kiaušinį ir po kiekvieno gerai išmaišykite.

3. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais dubenyje ir suberkite į tešlą. Viską gerai išmaišykite.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC ir į keksiukų formą sudėkite popierinius keksiukų krepšelius. „Gerduva“ straipsnyje, kuriame pataria, kaip išsirinkti geriausią kepimo formą, teigia, jog keksiukams labiausiai tinka silikoninės kepimo formos ir jį jas įdėtos popierinės formelės.

5. Formelėse vienodai paskirstykite tešlą, kepkite apie 18-20 minučių.

4. Baigus kepti, išimkite keksiukus iš orkaitės. Palikite keksiukus 5 minutėms formoje, tuomet perdėkite į lėkštę visiškai atvėsti.

Dekoruokite keksiukus plakta grietinėle, vaisiais, mėgstamu kremu, uogiene ar skystu šokoladu.

MERGELĖ

Šio Zodiako ženklo atstovai labai išrankūs ir atkreipiantys dėmesį net į menkiausias detales. Mergelės dažniausiai atidžiai renkasi, ką dėti į burną, todėl vertina ekologiją, sveiką ir kokybišką maistą.

Visiškai priešingai negu Jaučiai, Mergelės toli gražu neteikia pirmenybės šokoladiniams desertams. Taip pat šio Zodiako ženklo atstovas vengia riebių desertų su kreminiais pertepimais. Slaptas ingredientas, pavergsiantis Mergelės širdį – marcipanas.

Lengvas abrikosų ir marcipanų pyragas

Jums reikės:

1. 200 g sviesto;

2. 200 g cukraus;

3. 150 g marcipanų masės;

4. 1 žiupsnelis druskos;

5. 1 arbatinis šaukštelis citrinų žievelės;

6. 4 kiaušiniai;

7. 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių;

8. 350-400 g miltų;

9. 750 g abrikosų, konservuotų;

10. 4 šaukštai perlinio cukraus apibarstymui.

Kaip gaminti

1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi.

2. Kiaušinius išplakite su druska ir įmaišykite į sviestą.

3. Įmaišykite citrinos žievelę, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir smulkiai supjaustytą marcipanų masę.

4. Tešlą sudėkite į kepimo formą. Pagal gidą, kaip išsirinkti geriausią kepimo formą, tokiam pyragui tinka silikoninė ir metalinė kepimo formos.

5. Ant tešlos išdėliokite abrikosų puseles.

6. Kepkite iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.

7. Iškepusį pyragą apibarstykite cukrumi.

SVARSTYKLĖS

Svarstyklės mėgsta madingus dalykus, madingas dietas, madingus produktus. Jiems svarbu neatsilikti nuo naujienų ir įdomybių.

Šiukštu nesiūlykite Svarstyklėms želė tortų ar morengų – liksite nesuprasti ar pakankamai neįvertinti. Morkų, moliūgų tortai, taip pat įvairūs sūrio pyragai – tai, kas ištirpdys Svarstyklių širdį. O jūs jo akyse tapsite virtuvės dievaite!

Šokoladinis morkų ir riešutų pyragas su maskarponės sūriu

Vien ištarus šiuos stebuklingus raktažodžius, Svarstyklėms jau tįsta seilė.

Reikalingi produktai

Tešlai:

150 g miltų,

150 g cukraus,

5 kiaušinių,

50 g migdolų arba graikinių riešutų

40 g nesaldintos kakavos miltelių,

2 vid. dydžio morkų,

3 v.š. saulėgrąžų aliejaus,

1 pak. (16 g) kepimo miltelių,

žiupsnelio druskos.

Pertepimui:

350 g maskarponės sūrio,

100 g cukraus pudros,

175 g pieniško šokolado.

1. Morkas nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite.

2. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, druska ir išplakite iki purumo.

3. Kakavą, miltus, kepimo miltelius sumaišykite ir viską suberkite į kiaušinių plakinį.

4. Į gautą masę suberkite stambiai sukapotus riešutus, morkas, kelis šaukštus aliejaus ir viską gerai išmaišykite.

5. Supilkite gautą masę į kepimo formą („Gerduva“ rekomenduoja tokiam pyragui naudoti atsegamą kepimo formą).

6. Kepkite apie 45 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Pertepimas

Kol pyragas kepa, paruoškite pertepimą.

1. Išlydykite šokoladą.

2. Sumaišykite išlydytą šokoladą su maskarponės sūriu bei cukraus pudra ir viską gerai išplakite.

3. Išplaktą masę padalinkite į dvi dalis.

Iškepusį biskvitą perpjaukite skersai pusiau, pirmąją dalį įdėkite į atsegamą formą ir ant jos supilkite pusę paruoštos pertepimo masės. Ją gerai išlyginkite ir uždėkite antrą biskvito pusę. Šiek tiek spustelėkite ir ant viršaus supilkite bei išlyginkite antrą pertepimo dalį.

Įdėkite pyragą į šaldytuvą ir laikykite ne mažiau nei 3-4 valandas. Kuo ilgiau laikysite, tuo labiau pertepimas įsigers į biskvitą ir pyragas įgaus nepakartojamą skonį.

SKORPIONAS

Smalsumas – pagrindinė Skorpionų savybė, todėl šio ženklo atstovas niekada neatsisakys išbandyti skirtingų skonių. Dažnai Skorpionai jaučia malonumą nežinodami, koks pagrindinis slaptasis ingredientas ir valgydami bando jį atspėti.

Skorpionai patys mėgsta sukiotis virtuvėje ir improvizuoti, todėl pasirinkusios gurmanišką desertą – tikrai neprašausite.

Šokoladinis „brownie“ pyragas su aitriuoju pipiru

Reikalingi produktai:

1 arbatinis šaukštelis aitriosios paprikos miltelių; 

200 g cukraus;

500 g graikinių riešutų;

200 g juodojo šokolado;

1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;

2 kiaušiniai;

100 g miltų;

50 g kokybiško sviesto;

  1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus.

Kaip gaminti

1. Ištirpinkite šokoladą kartu su sviestu.

2. Sumaišykite miltus, aitriosios paprikos miltelius, susmulkintus graikinius riešutus ir kepimo miltelius.

3. Kiaušinius suplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir įmaišykite į šokoladinę masę.

4. Kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi. Šis pyragas nereiklus, todėl pagal kepimo formų pasirinkimo gidą, galite rinktis bet kurią jums patinkančią formą.

5. Įpilkite tešlą į formą ir kepkite 175 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes. Pagal kepimo formų pasirinkimo gidą, tokiam pyragui tinka ko gero bet kokia forma – metalinė, silikoninė, stiklinė. Jį taip pat galima kepti keksiukų formelėse.

6. Atvėsinkite pyragą, supjaustykite kvadratiniais gabalėliais. Jei turite ledų, galite patiekti pyragą kartu su ledais – jie sušvelnins skonį ir suteiks pyragui naujų atspalvių.

ŠAULYS

Tai vienas iš neišrankiausių zodiako ženklų ir panašu, kad jo atstovams tinka kone viskas. Varškės, šokolado, vaisių, kreminiai kepti, šalti desertai – Šaulys įvertins visas jūsų pastangas ir mėgausis dėmesiu.

Taip pat lengvai atleis netgi nepavykusius bandymus. Tačiau verta atminti, kad Šauliai neatsispiria egzotikai, Lotynų Amerikos kultūrai, šokiams. Todėl desertas su egzotiniais vaisiais – ko gero geriausias pasirinkimas.

Ananasinis pyragas

Reikalingi produktai:

150 g cukraus;

2 šaukštai mėgstamo džemo;

1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;

2 kiaušiniai;

1 indelis konservuotų ananasų;

100 g miltų;

150 g sviesto;

1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus.

Kaip gaminti

1. Išsukite sviestą su cukrumi.

2. Į kepimo formos dugną įdėkite ir paskirstykite išsuktą masę. „Gerduva“ pataria, kad tokiam pyragui tinka atsegama kepimo forma.

3. Ant šios masės dėkite pilnus konservuoto ananaso gabaliukus.

4. Į ananasų gabaliukų vidų įdėkite po truputį mėgstamo džemo.

5. Kitame inde sumaišykite miltus, vanilinį cukrų, kiaušinius, kepimo miltelius. Taip pat galite įpilti šiek tiek nuo ananasų likusio sirupo. Viską gerai išplakite.

6. Išplaktą tešlą paskirstykite ant ananasų.

7. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 35 min.

OŽIARAGIS

Vienas praktiškiausių zodiako ženklų. Ožiaragis dažnai rinksis tai, kas patikrinta ir nekels didelių reikalavimų. Taip pat šie Zodiako ženklai nemėgsta eksperimentuoti su maistu ir vertina natūralų skonį – jiems tiesiog būtina žinoti, ką jie valgo. Ožiaragiai mėgsta desertus su riešutais ir bananais.

Riešutų pyragas

Reikalingi produktai:

200 g cukraus;

6 kiaušiniai; 

250 g miltų;

100 g sviesto;

100 g razinų;

150 g riešutų;

1 valgomojo šaukšto tarkuotos citrinos žievelės.

Kaip gaminti

1. Išsukite minkštą sviestą su cukrumi ir įmaišykite kiaušinius.

2. Razinas užpilkite šaltu vandeniu ir palaikykite 30 minučių.

3. Į tešlą įmaišykite miltus, nusausintas razinas, citrinos žievelę ir smulkintus riešutus.

4. Sudėkite tešlą į kepimo indą. Geriausia kepimo forma, pagal kepimo formų gidą – metalinė kepimo forma. Jeigu turite silikoninę kepimo formą, ji taip pat puikiai tiks.

5. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes.

VANDENIS

Vandeniai nėra linkę daug eksperimentuoti su maistu. Jeigu atranda savo mėgstamą patiekalą, gali valgyti jį kasdien ir kaskart iš naujo juo džiaugtis. Tas pats galioja ir su desertais – Vandeniai lieka ištikimi mėgstamiems desertams ir dažniausiai nėra linkę išbandyti ko nors naujo.

Tačiau šio Zodiako ženklo atstovai yra tikri smaližiai! Pirmenybę teikia ledams, varškės pyragams, sūrio pyragams. Tačiau jie neturėtų būti pernelyg saldūs, riebūs ir kreminiai. Geriausias pasirinkimas Vandeniui – tradicinis varškės pyragas.

Šokoladinis varškės pyragas

Reikalingi produktai

Įdarui:

400 g varškės;

2 kiaušiniai;

200 g cukraus;

1 pakelis vanilinio cukraus.

Tešlai:

250 g margarino;

3 stiklinės miltų;

2 šaukštai kakavos;

1 arbatinis šaukštelis sodos.

Kaip gaminti

1. Visus įdarui reikalingus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės.

2. Tešlai sumaišykite miltus, kakavą, sodą ir cukrų.

3. Burokine tarka sutarkuokite margariną.

4. Į tešlą dėkite sutarkuotą margariną ir pertrinkite gautą masę rankomis, kad gautųsi vientisa biri masė.

5. Kepimui skirtą indą sutepkite aliejumi ir suberkite pusę turimos tešlos. Norint teisingai išsirinkti geriausią kepimo formą, siūlome atsižvelgti į minėtame gide pateiktus patarimus – tokiam pyragui puikiai tinka silikoninė kepimo forma.

6. Sudėkite įdarą ir ant viršaus suberkite likusią tešlą.

7. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 – 50 min.

Tradicinį varškės pyrago skonį pagyvintų ledai, lėkštės papuošimai su purškiama grietinėle ar šalia papjaustyti vaisiai bei pabertos uogos. Vandeniai vertins klasikinį jūsų skonį.

ŽUVYS

Žuvys mielai renkasi lengvus desertus – želė, pudingą, putėsius. Desertai neturi būti per saldūs ar tuo labiau per riebūs. Žuvys vertina pieno produktus, sūrį ir įvairius pieniškus kokteilius. Todėl jei neturite laiko paruošti įmantriam desertui, galite pasiūlyti šio ženklo atstovui varškės sūrio su medumi ar uogiene, taip pat šokoladinio pudingo. Tačiau jei jau ryžotės nustebinti Žuvį kepiniu, siūlome rinktis sūrio pyragą.

Biskvitinis sūrio pyragas

Reikalingi produktai

Pagrindui:

250 g biskvitinių sausainių;

200 g šokoladinių sausainių;

  150 g sviesto.

Įdarui:

500 g grietinės;

600 g maskarponės sūrio;

170 g cukraus;

  1 citrinos žievelės;

  3 a. š. vanilinio cukraus;

4 kiaušinių;

1 plytelės šokolado.

Kaip gaminti

1. Sausainius sumalkite ir sumaišykite su ištirpintu sviestu.

2. Gautą masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.

3. Į indą sudėkite grietinę, sūrį, kiaušinių trynius, vanilinį cukrų, sutarkuotą citrinos žievelę, cukrų ir viską gerai išplakite.

4. Atskirame inde suplakite kiaušinių baltymus iki labai stangrios konsistencijos.

5. Suplaktus baltymus įmaišykite į gautą masę.

6. Viską sudėkite į jau paruoštą kepimo formą. „Gerduva“ pataria, kad tokiam pyragui geriausiai tinka atsegama kepimo forma. Taip pat silikoninė kepimo forma.

7. Ant viršaus suberkite sulaužytą šokolado plytelę.

8. Apie valandą kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

9. Ištraukus pyragas bus skystas ir judantis, todėl įdėkite jį į šaldytuvą kelioms valandoms.

10. Sustingusį pyragą supjaustykite ir patiekite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.