Šįkart kepiau kiek kitaip.
Sausainiai – puikūs. Man patiko, kad jie didesni, plonesni, daugiasluoksniai, su stora cukraus pluta.
Vyras kirto vieną po kito ir prašė dar kepti, o sausainius nekaltai vadino „bandelėmis“ dėl jų dydžio!
Jei norite, galite dėti ir cinamono, tačiau man jo visai nesinorėjo!
Sausainiai skanesni atvėsę.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. Kepiau kelis kartus.
Varškės sausainiai „Žąsies kojelės“
Ingredientai:
(1 puodelis – 250 ml)
- 180 g miltų;
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių;
- 1/8 šaukštelio sodos;
- žiupsnelis druskos;
- 100 g šalto sviesto;
- 200 g varškės;
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto.
Sausainiams apvolioti:
- 1 puodelis cukraus.
Gaminame
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Viską išsijokite.
Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol susidarys trupininė masė.
Varškę pertrinkite šakute, įmaišykite vanilę.
Į trupininę miltų masę įmaišykite varškę. Viską išmaišykite ir užminkykite tešlą.
Tešlą dėkite į dubenį, dubenį apvyniokite plėvele ir dėkite į šaldytuvą valandai.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 C laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite didelę skardą.
Tešlą padalinkite į 12 lygių dalių. Kiekvieną dalį plonai iškočiokite. Tešlą dėkite į cukrų. Sausainius tris kartus perlenkite vis padengdami ją cukrumi.
Sausainius sudėkite ant skardos ir kepkite 20 minučių arba kol gražiai apskrus ir visiškai iškeps.
Atvėsinkite ant grotelių.
Šaltinis – „Baking secrets“.