Šventinė antis su apelsinais: Kalėdos be jos neįsivaizduojamos

Alytiškė Laima pasidalijo tapusios keptos anties su apelsinais receptu. Šį patiekalą savo šeimai ji ruošia per kiekvienas Kalėdas.

Kepta antis su apelsinais – be tokios šventės – ne šventės.<br>L.Kulikajevienės nuotr.
Kepta antis su apelsinais – be tokios šventės – ne šventės.<br>L.Kulikajevienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2016, 1:29 PM, atnaujinta Nov 24, 2021, 6:02 PM

„Nei vienas mūsų šeimos Kalėdų stalas neapseina be šio patiekalo“, – teigia rubrikos „Skonis“ skaitytoja.

Išbandykite šį receptą ir jūs.

Kepta antis su apelsinais

Ingredientai:

  • Antis (apie 2,5 kg)
  • „Maggi idea“ sultingiems sparneliams su medumi (2 pakeliai);
  • Garstyčios (4 šaukštai);
  • Apelsinai (1 kg).

Iš „Maggi idea“ su medumi, garstyčių ir 1 apelsino sulčių paruoštu marinatu įtrinti išvalytą antį ir palaikyti per naktį, kad gerai įsigertų skoniai.

Prieš kepant likusius apelsinus supjaustyti skiltelėmis ir sudėti į anties vidų.

Kepti 2,5 val. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Garnyrui patiekiamos puselėmis pjaustytos keptos bulvės, apelsinai, marinuoti pomidorai ir patisonai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?