Tartaletės su kremu, skrudintais riešutais ir karamele
Reikalingi produktai (iš šio kiekio išeis 6 vienetai)
Tešlai:
- 200 g miltų;
- 140 g sviesto ar margarino kepiniams;
- 1 trynys;
- 1-2 a. š. ledinio vandens;
- žiupsnio druskos.
Kremui:
- 250 ml pieno;
- 1 kiaušinis;
- 50 g cukraus (aš dėjau 25 g cukraus, o kitą kiekį pakeičiau stevija);
- vanilės aromato pagal skonį;
- 15 g krakmolo.
Karamelei:
- 50 g cukraus;
- 100 ml 30% rieb. grietinėlės;
- trupučio jūros druskos ar paprastos druskos.
Dar reikės:
- 120-130 g graikinių riešutų ar kokių mėgstate;
- 6 formelių tartaletems kepti (10 cm skersmens).
Gaminimo eiga
Tešlai visus produktus sumaišyti ir suminkyti tešlą, įvynioti į plėvelę, padėti į šaldytuvą 20 min. Po to padalinti į 6 dalis, iškočioti apskritimus, didesnius už kepimo formos dugną, dėti tešlą į formeles, išteptas aliejumi, gražiai prispausti, dugną subadyti šakute.
Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min., atvėsus išimti iš formų.
Kremas
Į nedidelį puodą pilti 200 ml pieno, įdėti vanilės ir užvirinti, nuimti nuo viryklės. Kiaušinį, cukrų, 50 ml pieno ir krakmolą gerai išplakti ir plona srovele pilti į užvirintą pieną, vis maišyti.
Po to kremą dėti ant viryklės ir maišant dar pavirti 1-2 min., kad sutirštėtų. Palikti trumpam atvėsti, po to jį padalinti į tartaletes.
Riešutus paskrudinti keptuvėje be riebalų. Kai atvės, dėti ant kremo.
Į nedidelį puodelį įpilti 50 g cukraus ir pakaitinti virš nedideles ugnies, kol jis išsilydys, įgaus gražią auksinę spalvą, tada pilti grietinėlę (cukrus sušoks į vieną gabalą, bet taip ir turi būti), toliau kaitinti ir maišyti, kol cukrus visiškai ištirps.
Palikite puodą ant viryklės ir dar porą minučių pavirkite, kol karamelė pradės tirštėti, galiausiai įberkite žiupsnelį druskos, truputį atvėsinkite, o po to šaukšteliu užpilkite ant riešutų.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“