Šventinis netikras zuikis sužavės gurmanus

Gurmaniška „netikro zuikio“ variacija – lengvai paruošiamas, apetitą keliančios išvaizdos ir puikaus skonio mėsos keksas jūsų šeimos švenčių stalui.

Šventinis mėsos keksas.
Šventinis mėsos keksas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2016, 4:55 PM, atnaujinta Dec 2, 2019, 9:25 AM

Šį receptą paruošė „IKI“ kulinarai. 

Šventinis mėsos keksas

Reikės:

• 1 v. š. alyvuogių aliejaus;

• 1 svogūno;

• 3 skiltelių česnako;

• 70 g baltos duonos džiūvėsėlių;

• 60 ml pieno;

• 400 g maltos kiaulienos;

• 400 g maltos jautienos;

• 100 g šaltai rūkytos šoninės, pjaustytos kubeliais;

• 1 v. š. grūdėtųjų garstyčių;

• 2 v. š. džiovintų rozmarinų;

• druskos ir pipirų;

• 2 kiaušinių;

•24 plonai pjaustytos šoninės juostelių

Kaip gaminti

Keptuvėje aliejuje apkepkite smulkintą svogūną ir česnako skilteles. Džiūvėsėlius išmirkykite piene. Į dubenį dėkite maltą mėsą, smulkintą šoninę, garstyčias, prieskonius, įkulkite kiaušinius ir gerai išminkykite.

Pailgos kepimo formos dugną ir šonus išklokite šoninės juostelėmis. Ant jų sudėkite paruoštą maltą mėsą. Užlenkite šoninės juosteles, kad uždengtų mėsos paviršių.

Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40-45 minutes.

Išimkite keksą iš formos ir dėkite dar į orkaitę 5-10 minučių, kol apskrus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.