Šį receptą paruošė „IKI“ kulinarai.
Šventinis mėsos keksas
Reikės:
• 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
• 1 svogūno;
• 3 skiltelių česnako;
• 70 g baltos duonos džiūvėsėlių;
• 60 ml pieno;
• 400 g maltos kiaulienos;
• 400 g maltos jautienos;
• 100 g šaltai rūkytos šoninės, pjaustytos kubeliais;
• 1 v. š. grūdėtųjų garstyčių;
• 2 v. š. džiovintų rozmarinų;
• druskos ir pipirų;
• 2 kiaušinių;
•24 plonai pjaustytos šoninės juostelių
Kaip gaminti
Keptuvėje aliejuje apkepkite smulkintą svogūną ir česnako skilteles. Džiūvėsėlius išmirkykite piene. Į dubenį dėkite maltą mėsą, smulkintą šoninę, garstyčias, prieskonius, įkulkite kiaušinius ir gerai išminkykite.
Pailgos kepimo formos dugną ir šonus išklokite šoninės juostelėmis. Ant jų sudėkite paruoštą maltą mėsą. Užlenkite šoninės juosteles, kad uždengtų mėsos paviršių.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40-45 minutes.
Išimkite keksą iš formos ir dėkite dar į orkaitę 5-10 minučių, kol apskrus.