Gardus vyniotinis su maskarpone, kurio receptu norisi dalintis

„Labai mėgstu eksperimentuoti virtuvėje, todėl mano kiekvienas patiekalas vis kitoks, tiesiog vyksta nuolatinė naujų skonių paieška. Šis vyniotinis labai gerai pavyko iš pirmo karto, todėl dalinuosi receptu. Tikrai vėl gaminsiu per žiemos šventes“, – rašo mums skaitytoja Regina Račkauskienė.

Vyniotinis „Rudenėlio šėlsmas“.<br>R.Račkauskienės nuotr.
Vyniotinis „Rudenėlio šėlsmas“.<br>R.Račkauskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2016, 12:13 PM, atnaujinta Dec 6, 2021, 5:51 PM

Konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ ji atsiuntė šio skanėsto receptą.

Vyniotinis su maskarpone „Rudenėlio šėlsmas“

Reikalingi produktai

Tešlai:

  • 4 šaukštai miltų,
  • 2 šaukštai krakmolo,
  • 6 kiaušiniai,
  • 5 šaukštai cukraus pudros,
  • 1 žiupsnelis druskos.

Kremui:

  • 200 gramų maskarponės sūrio,
  • 200 gramų riebios grietinėlės,
  • 200 gramų trintos varškės,
  • 2 šaukštų cukraus pudros,
  • 1 šaukšto vanilinio cukraus,
  • 2 šaukštų želatinos,
  • 80 gramų naminio saldaus svarainių sirupo,
  • 1 citrinos,
  • 200 gramų konsevuotų persikų,
  • 1 saujos spanguolių.

Papuošimui:

  • 80 gramų baltojo šokolado,
  • 80 gramų juodojo šokolado,
  • 20 gramų pieno,
  • 20 gramų sviesto
  • 1 saujos įvairių riešutų.

Gaminimo eiga

Kiaušinius su cukrumi ir druska šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Aš plakiau 15 minučių. Tuomet įsijoti miltus ir krakmolą, maišant, galima dėti citrinos žievelių. Sviestiniu popieriumi iškloti skardą, dar patepti sviestu. Pilti ant jos tešlą. Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 14 minučių.

Ant stalo patiesti kitą kepimo popierių, pabarstyti cukraus pudros ir ant jo išversti biskvitą, popierių nuo viršaus nulupti. Biskvitą su visu popieriumi susukti, kad, kol ruošime įdarą, jis truputį vėstų ir laikytų vyniotinio formą.

Grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, sumaišyti su maskarpone ir varške. Pusėje svarainių sirupo pagal instrukciją paruošti želatiną ir ją įmaišyti į kreminę masę. Dar galima į kremą įtrėkšti citrinos sulčių.

Svarainių likusį sirupą paskaninti citrina ir šiuo gardumynu šluotele apšlakstyti biskvitą. Ant jo ištepti kremą, išdėlioti pjaustytus persikus, pabarstyti spanguolių ir suvynioti. Padėti šaltai nakčiai.

Aš puošiau šokoladu, baltu ir juodu, bei riešutais. Šlakelį pieno užvirti su sviestu, padalinti perpus ir supilti į tirpinto šokolado mases, supilti į paprastus 2 maišelius, prakirpti po skylutę iš protarpiais šlakstyti baltu šokoladu, berti smulkintų riešutų, juodu šokoladu pašlakstyti, vėl riešutų, vėl šokolado....

Galima naudoti ir parduotuvėje pirktinius glaistus. O vietoje svarainių sirupo naudoti persikų kompotą.

Skanaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?