Šokoladinis tortas su vyšniomis: šventėms visi nori tiktai jo

„Mėgstu gaminti įvairiausius patiekalus, tačiau labiausiai – desertus. Todėl kai ateina šventėms, nebestebina giminaičių prašymas pagaminti desertą.

Šokoladinis vyšnių tortas.<br>V.Balkevičienės nuotr.
Šokoladinis vyšnių tortas.<br>V.Balkevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2016, 3:02 PM, atnaujinta Dec 6, 2021, 5:48 PM

Kepu imbierinius namukus, Kalėdinius pyragus bei sausainius ir panašiai.

Bet yra vienas tortas, be kurio jau neįsivaizduojame Kalėdų! Buvo metas kai anyta vis prašydavo būtent šį tortą iškepti. Dabar prašyti nebereikia – net klausimų nekyla. Pabandykite, nenusivilsite!“ – teigia „Skonio“ skaitytoja Vita Balkevičienė.

Konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ ji atsiuntė šokoladinio torto su vyšniomis receptą.

Šokoladinis tortas su vyšniomis

Biskvitui reikės:

  • 500 ml miltų;
  • 350 ml cukraus;
  • 2 arbat. š. kepimo miltelių;
  • 200 ml kakavos miltelių;
  • 2 vnt. kiaušinių;
  • žiupsnelio cukraus;
  • 200 ml aliejaus;
  • 250 ml pieno;
  • 250 ml verdančio vandens.

Maskarponės kremui:

  • 400 g maskarponės sūrio;
  • 500 ml riebios, plakimui skirtos grietinėlės;
  • 1 v. š. cukraus pudros.

Šokoladiniam įdarui:

  • 80 sviesto;
  • 250 g juodojo šokolado;
  • 50 ml konjako;
  • 300 ml grietinėlės

Vyšnių įdarui:

  • 500 g vyšnių (naudoju šaldytas);
  • 1 v. š. cukraus pudros;
  • 1 a. š. krakmolo;
  • 50 ml vyšnių likerio.

Orkaitę įkaitinti iki 180 C.

Į dubenį persijoti miltus. Suberti kakavos miltelius, kepimo miltelius, cukrų,druską ir viską gerai išmaišyti.

Kitame dubenyje išplakti kiaušinius, aliejų ir pieną. Viską po truputėlį pilti į birų miltų mišinį, nuolat plakti plaktuvu. Supilti verdantį vandenį ir plakti, kol masė taps vientisa.

Pusę masės pilti į sviestiniu popieriumi išklotą tortinę, kepti 30-40 min. Kitą pusę taip pat iškepti, atvėsinti. Perjauti išilgai (kad iš vieno papločio gautųsi du).

Šokoladą sulaužyti į nemažą dubenį. Išlydytą sviestą ir karštą grietinėlę (šį mišinį dedu į mikrobangų krosnelę ir pašildau. Galima pakaitinti ir karštoje garų vonelėje), užpilti ant šokolado. Palaukti porą minučių, supilti konjaką ir gerai išmaišyti. Aptepti šiuo kremu biskvitus, juos atvėsinti šaldytuve. Vyšnias sudėti į puodą ir kaitinti ant vidutinės ugnies, kol jos pradės leisti sultis. Suberti cukrų, kaitinti, kol ištirps.

Į puoduką nupilti truputį vyšnių sulčių, suberti krakmolą ir gerai išmaišyti. Tuomet pilti į vyšnias, pakaitinti, kol sutirštės. Nuimti nuo ugnies, supilti likerį. Atvėsinti kambario temperatūroje. Maskarponės sūrį, grietinėlę ir cukraus pudrą sudėti į dubenį, plakti plaktuvu, kol kremas taps standus.

Torto surinkimas

Aš pasilengvinu sau darbą, kad tortas garantuotai gautųsi ir neištežtų. Ant torto padėklo dedu tortinės žiedą, tuomet į vidų sudedu tortą.

Ant dugno dėti biskvitą, aptepti maskarponės kremu, ant kremo dėti vyšnių įdaro. Kartoti viską su kitais papločiais. Viršutinis sluoksnis turi būti maskarponės kremo. Jo truputį palikti ir torto šonams.

Tortą dėti į šaldytuvą (geriausia palaikyti per naktį), kad viskas sustingtų.

Nuimti tortinės žiedą,šonus aptepti likusiu maskarponės kremu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.