Apelsininiai kalėdiniai sausainiai namus pripildys švenčių aromato

Per žiemos šventes namai pakvimpa citrusiniais vaisiais: apelsinais ir mandarinais. Jų norisi ne tik padėti ant stalo, bet ir gardinti jais patiekalus – kalėdinę žąsį, antį, gėrimus ar desertus.

Apelsininiai sausainiai – tikras kalėdinis desertas.<br>O.Kudopčenkienės nuotr.
Apelsininiai sausainiai – tikras kalėdinis desertas.<br>O.Kudopčenkienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2016, 5:32 PM, atnaujinta Dec 9, 2021, 2:33 PM

Tad tokie apelsiniai sausainiai, kurių receptą „Skonio“ rubrikos konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ atsiuntė Odeta Kudopčenkienė, yra ypač kalėdiškas desertas. Mėgaujantis jais savaime apims šventinė nuotaika.

Apelsininiai sausainiai

Reikės:

  • 500 g miltų;
  • 1.5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 0.5 šaukštelio druskos;
  • 125 g sviesto;
  • 150 g cukraus;
  • 230 g kreminės varškės;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 apelsino žievelės;
  • 5 šaukštų apelsinų sulčių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C temperatūros. Inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei druską.

Kitame inde sumaišykite kreminį sūrį, sviestą bei cukrų. Įmuškite kiaušinį, įdėkite apelsino žievelę bei įpilkite apelsinų sulčių. Viską gerai išmaišykite.

Vis maišydami pilkite miltų mišinį. Sausainių masė turi būti tiršta, klampi, lipti prie šaukšto.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir kabindami šaukštu masę formuokite sausainius.

Kepkite 15 min. Kai sausainių šonai pradės gelsti, gaminys jau iškepęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.