Šeimos pamėgtai silkei išskirtinio skonio suteikia džiovinti pomidorai

2016 m. gruodžio 13 d. 13:51
„Noriu pasidalinti mūsų šeimoje pamėgtos silkės su džiovintais pomidorais ir moliūgų sėklomis receptu.
Daugiau nuotraukų (1)
Tai labai lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas, be kurio neįsivaizduojamas mūsų šeimos Kūčių stalas“, – rašo mums „Skonio“ skaitytojas Audrius.
Pasak jo, galima naudoti paruoštą silkės filė, bet jo šeima visuomet renkasi neskrostas silkes. Tokios skanesnės.
Silkė su džiovintais pomidorais ir moliūgų sėklomis
Reikės:
• silkės – 1 vnt.;
• svogūno – 1 vnt.;
• morkos – 1 vnt.;
• saulėje džiovintų pomidorų, konservuotų aliejuje – 4 gabaliukų;
• moliūgų sėklų – 2 šaukštų.
Kaip gaminti
Silkę išskrosti, nulupti odą, nuo kaulų atskirti filė ir kiek įmanoma kruopščiau išrinkti kaulus.
Paruoštą silkės filė nuplauti ir supjaustyti gabaliukais. Jei silkė per sūri – užpilti vandeniu ir palikti kelioms valandoms.
Į keptuvę įpilti kelis šaukštus aliejaus, kuriame buvo saulėje džiovinti pomidorai, suberti smulkiai pjaustytą svogūną ir tarkuotą morką. Daržoves kepinti, kol suminkštės.
Pabaigoje suberti smulkintus džiovintus pomidorus bei moliūgų sėklas ir dar palikti kepti 1-2 minutes.
Atvėsusį įdarą patiekti su paruošta silke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.