Taip teigia Aušra, konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ atsiuntusi moliūgų troškinio receptą.
Išbandykite ir įvertinkite!
Moliūgų troškinys
Reikės:
1 nedidelio moliūgo,
800–1000 g neriebios kiaulienos (puikiai tiks ir jautiena, tik reikės ilgiau troškinti),
0,5 l tamsiojo alaus,
1 morkos,
2 svogūnų,
pusės galvutės česnako,
30 g sviesto,
2–3 š. alyvuogių aliejaus,
1 š. cukraus,
1 a. š. cinamono,
2 laurų lapelių,
duskos ir juodųjų pipirų,
petražolių.
Gaminimo eiga
1. Nedideliais gabaliukais supjaustykite mėsą. Troškintuve ištirpinkite sviestą, supilkite alyvuogių aliejų ir įkaitinkite riebalus. Sumeskite mėsą ir gerai apkepinkite, kad susidarytų plutelė. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
2. Į mėsą suberkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir pakepinkite 5 min. Tuo metu susmulkinkite česnakus. Juos taip pat sumeskite į mėsą ir šiek tiek pakepinkite.
3. Supilkite tamsųjį alų, įberkite cukraus ir cinamono, įmeskite laurų lapelių. Sandariai uždenkite dangčiu ir troškinkite 45 min. Alkoholis išgaruoja, lieka tik aksominis duonos poskonis.
4. Tuo metu gerai nuplaukite moliūgą, nupjaukite viršų, pašalinkite sėklas, išskobkite moliūgo „mėsą“ ir ją pasilikite.
5. Į mėsą suberkite šiaudeliais pjaustytas morkas. Pakepinkite 5 min. Sukrėskite moliūgo minkštimą ir gerai išmaišykite.
6. Troškinį supilkite į išskobtą moliūgą, uždenkite kepurėle ir šaukite į iki 200°C įkaitintą orkaitę. Kepkite 45 min. Tiekite ant stalo visą moliūgą, tik nuėmę dangtelį, pabarstykite pjaustytomis petražolėmis.
Prie troškinio tinka virti ryžiai, bet skanu ir vienas.
Šis receptas dalyvauja „Skonio“ rubrikos konkurse „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.
Konkurse gali dalyvauti visi, norintys pasidalinti geriausiais savo receptais su portalo lrytas.lt skaitytojais ir laimėti vertingų prizų.
Mes laukiame bet kokių gardžiausių jūsų švenčių patiekalų receptų, nesvarbu, kas tai būtų – silkė, salotos, kepsnys ar pyragas.
Penkių geriausių ir daugiausiai skaitytojų susidomėjimo sulaukusių receptų autoriai bus apdovanoti mūsų partnerio – prekybos tinklo IKI prizais – 40 eurų vertės dovanų kortelėmis.
Laukiame patiekalų receptų su nuotraukomis ir trumpu aprašymu, kuo jie ypatingi, kokia jų istorija.
Receptų kiekio neribojame. Redakcija pasilieka teisę atrinkti tuos receptus, kurie bus paskelbti portale lrytas.lt ir „Skonio“ paskyroje „Facebook/Receptai“.
Receptus konkursui siųskite iki gruodžio 25 dienos adresu skonis@lrytas.lt Laimėtojus skelbsime gruodžio 28 dieną.