Eglutė iš sluoksniuotos tešlos: stebėtinai lengva ir labai skanu

Lengvas, bet stebėtinai skanus kepinys – Kalėdinė eglutė.

Kalėdinė eglutė.<br>E.Videikienės nuotr.
Kalėdinė eglutė.<br>E.Videikienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ernesta Videikienė (bakingsecrets.lt)

Dec 15, 2016, 9:32 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:32 PM

Reikalingi vos keli produktai, laiko sugaišite nedaug, o rezultatas ir akiai gražus, ir skrandžiui malonus.

Jei norite didesnės eglutės, imkite dvi pakuotes sluoksniuotos tešlos ir dvigubai kremo.

Kalėdinė „Nutella“ eglutė

Reikalingi produktai:

1 pakuotė (375 g) sluoksniuotos bemielės tešlos;

2-3 šaukštai „Nutella“ kremo.

Aptepti reikės 1 plakto kiaušinio.

Pabarstymui – cukraus pudros.

Žemiau rasite aprašymą, kaip gaminti šią eglutę, o vaizdo siužetą žiūrėkite čia: 

Gaminimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

Tešlą truputį pakočiokite, padalinkite į dvi dalis.

Ant vienos tešlos dalies užtepkite „Nutella“ kremo. Uždenkite kita tešlos dalimi.

Išpjaukite eglutės formą, šonus supjaustykite plonomis juostelėmis. Vėliau juosteles susukite. Iš tešlos likučių išspauskite žvaigždutę.

Tešlą aptepkite plaktu kiaušiniu, ant viršūnės priklijuokite žvaigždutę.

Kepkite 20 minučių.

Apibarstykite cukraus pudra.

Šaltinis – „Baking Secrets“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.