Kalėdinis tortas sulaukė tik vieno priekaišto – buvo per mažas

Koks Kalėdų stalas be torto! Mūsų skaitytoja Regina Račkauskienė siūlo pasigaminti štai šį tortą, kuris, pasak jos, sukuria puikią kalėdinę nuotaiką.

Kalėdinis tortas su vaisiais ir uogomis.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Kalėdinis tortas su vaisiais ir uogomis.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-15 13:41, atnaujinta 2018-02-09 22:27

„Gaminau jį pernai, pagal savo skonį ir fantaziją. Nustebau sulaukusi daug pagyrų ir...priekaištų, kad per mažas“, – patikino Regina.

Tad iš karto gaminkite dvigubą porciją!

Kalėdinis tortas su vaisiais ir uogomis

Ingredientai:

avižiniai sausainiai, 200 gramų;

graikiniai riešutai, 50 gramų;

sutirštintas pienas, 200 gramų;

sviestas, 100 gramų;

maskarponės sūris, 250 gramų;

varškė, 250 gramų;

riebi grietinėlė, 500 gramų;

jogurtinė grietinė, 250 gramų;

konservuoti persikai, 500 gramų;

uogos, šaldytos ar šviežios (avietės, braškės), 200 gramų;

vanilinis cukrus, 3 valgomieji šaukštai;

cukrus, 6 valgomieji šaukštai;

moliūgas, tarkuotas, virtas, 300 gramų;

apelsinai, 2 vienetai;

vynuogės, 1 sauja;

spanguolės, 1 saujelė;

želatina, 6 valgomieji šaukštai;

kivių želė, 1 pakelis;

žalioji citrina, 2 vienetai.

Gaminimo eiga

Sumalti sausainius su riešutais.

Išlydytą sviestą sumaišyti ir trumpai užvirti su sutirštintu pienu (100 g).

Išminkyti, sudėti į torto formą, išlyginti ant dugno ir pakepti apie 12 minučių. Torto pagrindas gaunasi kietas, man tokio ir reikėjo.

Grietinę trumpai paplakti su 2 šaukštais vanilinio cukraus ir 4 šaukštais sukraus. Ją sumaišyti su kitais pieno produktais. Dar įspausti žaliosios citrinos sulčių.

Paimti apie 200 mililitrų persikų sirupo ir jame pagal instrukciją paruošti želatiną. 2/3 supilti į baltą masę, o kitą palikti geltonam kremui.

Moliūgų tyrę (sutarkuotą ir pavirtą 10 minučių moliūgą) sumaišyti plaktuvu su 3 konservuotais persikais ir 100 gramų sutirštinto pieno, vieno apelsino sultimis, šaukštu vanilinio cukraus ir, jei norisi, 2 šaukštais cukraus, įspausti žaliosios citrinos sulčių.

Išmaišyti gerai, supilti likusią želatiną, išmaišyti.

Tortinės kraštus apdėti persikais,pamirkytais paruoštoje želėje, uogomis, įpilti baltos masės, trumpai pašaldyti, dėti pjaustytų persikų, į tarpus pilti uogų. Trumpai pašaldyti ir vėl užpilti baltu kremu.

Tuomet palaikyti šaldytuve, kol paviršius bus tikrai sustingęs.

Tuomet pilti geltoną kremą. Užšaldyti.

Puošti vaisias ir uogomis pagal savo norus, fantaziją ir norėjimą pažaisti virtuvėje. Užlieti ežerą iš kivių želė. Paprasta ir skanu – sakė tie, kurie ragavo.

Šis receptas dalyvauja „Skonio“ rubrikos konkurse „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“. 

Konkurse gali dalyvauti visi, norintys pasidalinti geriausiais savo receptais su portalo lrytas.lt skaitytojais ir laimėti vertingų prizų. 

Mes laukiame bet kokių gardžiausių jūsų švenčių patiekalų receptų, nesvarbu, kas tai būtų – silkė, salotos, kepsnys ar pyragas. 

Penkių geriausių ir daugiausiai skaitytojų susidomėjimo sulaukusių receptų autoriai bus apdovanoti mūsų partnerio – prekybos tinklo IKI prizais – 40 eurų vertės dovanų kortelėmis. 

Laukiame patiekalų receptų su nuotraukomis ir trumpu aprašymu, kuo jie ypatingi, kokia jų istorija. 

Receptų kiekio neribojame. Redakcija pasilieka teisę atrinkti tuos receptus, kurie bus paskelbti portale lrytas.lt ir „Skonio“ paskyroje „Facebook/Receptai“. 

Receptus konkursui siųskite iki gruodžio 25 dienos adresu skonis@lrytas.lt Laimėtojus skelbsime gruodžio 28 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.