Šokoladinis kriaušių pyragas
Reikalingi produktai:
kriaušės, 4 vnt. (vidutiniškai prinokusios);
kiaušiniai, 4 vnt.;
rudasis cukrus, 4 v.š.;
sviestas, 50 g;
kokosų aliejus, 2 v.š.;
avižų miltai, 80 g;
kukurūzų miltai, 100 g;
apelsino žievelė, tarkuota, 1 a. š.;
kepimo milteliai, 1 a. š.;
kakava, 3 v. š.;
graikiniai riešutai (smulkinti), apie 3 v. š.;
cinamonas, muskatas, apie 1 a. š.;
kokosų aliejus, džiūvėsėliai – kepimo skardai ištepti ir pabarstyti.
Kriaušes šiek tiek aplupti, supjaustyti kubeliais.
Kitame inde plaktuvu gerai išplakti kiaušinius su cukrumi, kol masė padidės. Išlydyti sviestą, kokoso aliejų, suberti kakavą, kai masė atvės – supilti į kiaušinius.
Miltus, kepimo miltelius, prieskonius sumaišyti, persijoti per sietelį į kiaušinių masę, sudėti apelsino žievelę. Viską lengvai permaišyti. Kepimo indą ištepti aliejumi, pabarstyti džiūvėsėliais.
Pilti pjaustytų kriaušių sluoksnį, ant viršaus – pusę tešlos masės, tuomet vėl kriaušių sluoksnį, galiausiai – likusią tešlą.
Viršų apibarstyti riešutais.
Kepti orkaitėje apie 45 min. 175 laipsnių C temperatūroje.
Šaltinis – „Žalia mėta“