Pasigaminti šį skanėstą šventėms siūlo IKI konditeriai.
Nekeptas bananinis pyragas su traškiu sūrių riestainėlių pagrindu
Reikės:
- 300 g sūrių sausainėlių „Pretzel“;
- 170 g sviesto;
- 2 bananų;
- 200 ml plakamosios grietinėlės;
- 450 g šokoladinio riešutų sviesto;
- 230 g kreminio grietinėlės sūrio (maskarponės);
- cukraus pudros ir dumplainių (papuošti).
Sausainėlius sumalkite trintuvu iki trupinių. Išlydykite sviestą ir sumaišykite su trupiniais.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite masę, lengvai prispauskite ranka.
Bananus supjaustykite, padenkite jais pagrindą.
Kremui išplakite grietinėlę. Sumaišykite su šokoladiniu riešutų sviestu, maskarpone ir paskirstykite ant pyrago pagrindo.
Dėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Išimtą iš kepimo skardos apibarstykite cukraus pudra ir puoškite dumplainiais.
Skanių švenčių!