„Šį skanėstą jau kepiau ne vieną ir ne du kartus – skonis fantastiškas! Pats pyragas labai drėgnas, sunkus, aromatingas. Kremas šį pyragą pakelia į aukštesnį lygmenį, taigi, rekomenduoju išbandyti“, – teigia Justyna.
Receptą ji atsiuntė konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.
Morkų pyragas su riešutais
Reikės:
4 kiaušinių;
100 g medaus (arba cukraus);
200 ml aliejaus;
300 g bulvių tarka tarkuotų morkų;
240 g miltų;
2 a. š. kepimo miltelių;
2 a. š. cinamono;
120 g graikinių smulkintų riešutų.
Kremui:
100 g baltojo šokolado;
250 g kreminio sūrio.
Paruošimas
Riešutus dedame į storesnį maišelį ir kočėlu susmulkiname.
Miltus sumaišome su cinamonu bei kepimo milteliais.
Kiaušinius su medumi (cukrumi) išplakame iki purumo.
Į kiaušinių masę supilame aliejų, išmaisome.
Supilame riešutus bei miltų ir prieskonių mišinį. Išmaišome.
Sudedame tarkuotas morkas,išmaišome.
Tešlą pilame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą. Aš kepiau 26 cm skersmens atsegamoje torto formoje.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min.
Kremui skirtus produktus gerai išsukame ir juo aptepame atvėsusį pyragą.
Skanaus!
Šis receptas dalyvauja „Skonio“ rubrikos konkurse „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“. Konkurse gali dalyvauti visi, norintys pasidalinti geriausiais savo receptais su portalo lrytas.lt skaitytojais ir laimėti vertingų prizų.
Mes laukiame bet kokių gardžiausių jūsų švenčių patiekalų receptų, nesvarbu, kas tai būtų – silkė, salotos, kepsnys ar pyragas. Penkių geriausių ir daugiausiai skaitytojų susidomėjimo sulaukusių receptų autoriai bus apdovanoti mūsų partnerio – prekybos tinklo IKI prizais – 40 eurų vertės dovanų kortelėmis. Laukiame patiekalų receptų su nuotraukomis ir trumpu aprašymu, kuo jie ypatingi, kokia jų istorija. Receptų kiekio neribojame. Redakcija pasilieka teisę atrinkti tuos receptus, kurie bus paskelbti portale lrytas.lt ir „Skonio“ paskyroje “Facebook/Receptai“. Receptus konkursui siųskite iki gruodžio 25 dienos adresu skonis@lrytas.ltLaimėtojus skelbsime gruodžio 28 dieną.