Netikras zuikis be mėsos: nustebsite, koks tobulas jo skonis

Netikras zuikis, kuris tikrai patiks ir vegetarams, ir mėsėdžiams: tekstūra tobula, skonis irgi, o jei dar tradiciškai su bulvių koše patiekti – iš viso super. Beje, skaniausias jis kitą dieną, kas labai paranku per šventes. Pernakt pailsėjęs jis nebyra, gražiai pjaustosi ir skanesnis būna, panašesnis į tikrą netikrą zuikį.

Vegetariškas netikras zuikis.<br>S.Valantiejūtės (sigitacooks.lt) nuotr.
Vegetariškas netikras zuikis.<br>S.Valantiejūtės (sigitacooks.lt) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Valantiejūtė (sigitacooks.lt)

Dec 20, 2016, 10:59 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:38 PM

Netikras zuikis be mėsos

Reikės:

aliejaus – 2 v. š.;

svogūnų – 2 vnt.;

česnako – 3-4 skilt.;

didelės morkos;

saldžiosios paprikos;

pievagrybių – 300 g;

„Basmati“ ar „Jasmine“ ryžių – 125 g;

konservuotų avinžirnių – skardinė (400 g);

graikinių riešutų – 100 g;

sojų padažo – 1 v. š.;

pomidorų padažo – 2 v. š.;

džiovintų čiobrelių – 1 a. š.;

šviežio smulkinto arba džiovinto rozmarino – 1/2 a. š.;

rūkytos paprikos miltelių – 1 a. š.;

greitai paruošiamų avižinių dribsnių – 100 g;

kiaušinio (arba 1 v. š. maltų linų sėmenų + 3 v. š. vandens veganiškai versijai);

druskos, pipirų pagal skonį;

barbekiu ar kito mėgstamo pomidorų padažo/ketčupo (viršui) – 2-3 v. š.

Gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų.

Svogūnus, česnako skilteles, papriką, morką ir pievagrybius susmulkiname. Viską sudedame į keptuvę ir kepame, kol daržovės suminkštės ir neliks jokio skysčio.

Kol kepa daržovės, verdančiame pasūdytame vandenyje išverdame ryžius.

į atskirą indą suberiame jau nusunktus avinžirnius, juos gerai sutriname.

Į tą patį indą dedame iškeptas daržoves ir išvirusius ryžius. Sumaišome kartu su likusiais ingredientais (išskyrus barbekiu padažą). Pagardiname druska ir pipirais.

Viską sukrečiame į aliejumi išteptą ar kepimo popieriumi išklotą pailgą stačiakampę formelę, viršų išlyginame ir aptepame barbekiu ar kitu mėgstamu padažu.

Kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie pusvalandį.

Iškepusį netikrą zuikį, prieš valgant, atvėsiname 10-15 min., tačiau geriausias ir skaniausias jis kitą dieną.

Skanaus!

Šaltinis – „Sigita Cooks“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.