Netikras zuikis be mėsos
Reikės:
aliejaus – 2 v. š.;
svogūnų – 2 vnt.;
česnako – 3-4 skilt.;
didelės morkos;
saldžiosios paprikos;
pievagrybių – 300 g;
„Basmati“ ar „Jasmine“ ryžių – 125 g;
konservuotų avinžirnių – skardinė (400 g);
graikinių riešutų – 100 g;
sojų padažo – 1 v. š.;
pomidorų padažo – 2 v. š.;
džiovintų čiobrelių – 1 a. š.;
šviežio smulkinto arba džiovinto rozmarino – 1/2 a. š.;
rūkytos paprikos miltelių – 1 a. š.;
greitai paruošiamų avižinių dribsnių – 100 g;
kiaušinio (arba 1 v. š. maltų linų sėmenų + 3 v. š. vandens veganiškai versijai);
druskos, pipirų pagal skonį;
barbekiu ar kito mėgstamo pomidorų padažo/ketčupo (viršui) – 2-3 v. š.
Gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų.
Svogūnus, česnako skilteles, papriką, morką ir pievagrybius susmulkiname. Viską sudedame į keptuvę ir kepame, kol daržovės suminkštės ir neliks jokio skysčio.
Kol kepa daržovės, verdančiame pasūdytame vandenyje išverdame ryžius.
į atskirą indą suberiame jau nusunktus avinžirnius, juos gerai sutriname.
Į tą patį indą dedame iškeptas daržoves ir išvirusius ryžius. Sumaišome kartu su likusiais ingredientais (išskyrus barbekiu padažą). Pagardiname druska ir pipirais.
Viską sukrečiame į aliejumi išteptą ar kepimo popieriumi išklotą pailgą stačiakampę formelę, viršų išlyginame ir aptepame barbekiu ar kitu mėgstamu padažu.
Kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie pusvalandį.
Iškepusį netikrą zuikį, prieš valgant, atvėsiname 10-15 min., tačiau geriausias ir skaniausias jis kitą dieną.
Skanaus!
Šaltinis – „Sigita Cooks“